Äntligen blommar våra dahlior

2023 går förmodligen inte till historien som det år som det var enkelt att odla något i ZON 4. Det var först väldigt kallt länge, sen blev det jättevarmt och torrt, och sen kom regnet och kylan tillbaka.. så odlingarna är inga succéer.. i alla fall inte hos oss.

Men nu äntligen så blommar dahliorna, och jag har plockat några tomater också. Potatis har vi gott om tack och lov, men många av grönsakerna och blommorna som jag satt fröer på i våras, det kan jag känna lite just nu att jag kunde ha struntat i för det har bara kostat tid, energi och pengar till nästan ingen nytta alls. Jag satte tex två hela pallkragar med majs, och det kommer upp hela två majskolvar.. så jädrar vad vi ska njuta av varsin majskolv när de är färdiga :-)

Den lilla vasen som jag vann på Postkodlotteriet var precis lagom för några av de dahlior och ett par dillkronor som fanns klara att plocka, och blev till en riktigt fin liten bukett att ha på köksbänken.

Nu längtar jag bara efter att fler blommor ska ta sig i rabatten.. en liten rosenskära eller anemon hade varit kul att se komma upp ur jorden också.. kom igen nu, odlingsgudarna.. kom över på min sida är ni snälla :-)