Vårt mysiga julfirande

God fortsättning på julhelgen, får jag säga så här i efterskott. Jag får lov att erkänna att kroppen inte är med mig, så julhelgen har fått gått i lugnets tecken med mycket vila men ändå mys.

Vi började julaftonen hemma hos mina föräldrar, där tomten kom och delade ut lite klappar. Jag fick en fantastiskt fin pläd som mamma virkat till vår husvagn, helt i ullgarn. Jag lovar att visa den när den är på plats :).

Jag fick även en alldeles egen pannlampa, så nu kan jag gå i skogen när jag vill, eller så är den också jättebra för sena toabesök på campingen :).

Av Micke fick jag traditionsenligt en ny flaska parfym. Det är nästan lite komiskt men den jag har tar i princip alltid slut precis före jul så det passar utmärkt att få en ny då, för typ tredje året i rad *fniss*.

Innan det var dags att äta julmiddag så var sonen tvungen att backa ut sin nya snöskoter och prova lite fram och tillbaka ute på parkeringen och för er som undrar var hjälmen är kan jag intyga att det gick väldigt försiktigt till, det fanns på tok för lite snö för att den där isrivaren skulle få åka som den kan.

Det är så himla fint hos mina föräldrar när det blir frost på altanens fönster.

Min pappa måste vara den mest händiga människa jag någonsin mött. Mamma och jag var runt och letade efter en enkel ljuskrona som hon hade sett på Rusta, men den var slutsåld och besvikelsen var stor. Mamma ville så gärna ha en sån krona i köket.

Dagen efter fick jag ett SMS med bild, då hade pappa gjort en alldeles egen krona från scratch, tillverkat ljushållare, kedjor och allt.. och jag måste säga att jag tycker att den är tusen gånger finare än de som går att köpa i butik. Eller hur?!

Efter att ha varit ute en stund så var det dags för Kalle Anka på TV och efter det en lång och skön julmiddag.

På kvällen satt vi bara och myste, byggde pussel och pratade. Den här julaftonen var en av de lugnaste någonsin, i alla fall kände jag det så, och det passade mig perfekt.

På juldagen var vi hos Stefan (Mickes bror), Anna och killarna och där blev vi kvar hela dagen lång, med skinkmacka till lunch, sällskapsspel, pizzakväll och kungafamiljen på TV. Inte en enda bild tog jag utan jag bara hade det lugnt och skönt och väldigt trevligt.

Igår låg jag och sov i princip hela dagen då det känns som att jag är sjuk. Magen har kollapsat och jag känner mig febrig och allmänt sänkt.. så klockan var mycket när vi äntligen kom fram till husvagnen i Säfsen, och nu är det morgon och jag tittar på de som åker skidor i backen och önskar att min mage skulle lugna sig så jag också vågar knäppa på mig skidorna.

Jag hoppas att ni alla som läser här (stort TACK, ni är ovärderliga för mig) har haft en fantastisk jul och att ert nyårsfirande blir fint. Snart ser vi fram emot 2019!