Vad har hänt på sistone?

 

Jag har varit ute på kvällsäventyr med mina föräldrar – något som jag tycker väldigt mycket om. Även om man är närmare 50 år gammal så att hänga med mina äventyrliga föräldrar är ett rent nöje. Att ge sig ut med pannlampor på och stora sågen i handen när klockan är närmare nio på kvällen för att hämta julgran är absolut inga konstigheter. Att sen stänga av bilen mitt i skogen och stå och titta på stjärnhimlen och se ett svagt norrsken, det är magi en decemberkväll.

Efter äventyret i skogen (jodå, granen togs med tillstånd av markägaren så ingen tror att vi tjuvade granarna) så satt det fint med varm choklad och lussebullar och massor med gos av mina föräldrars gosiga kissemissar.

Vi fick besök av Enköpings lucia 2018 på kontoret vilket alltid är lika uppskattat. Luciafika med sång är aldrig fel, och i år var vår VD på tjänsteresa så jag fick kliva in och önska alla kollegor en riktigt god jul och lämna ut årets julklapp vilket kändes riktigt mysigt.

Jag har haft lite mycket att göra och något har stulit min julenergi men till slut så kom det i några kulor och ljus i vår lilla julgran här hemma och nu i skrivande stund tittar jag på Mandelmanns jul på TV och ser julgranen i ögonvrån och känner att julefriden sänker sig, men energin är inte tillbaka än. Jag tror helt enkelt att jag måste utmana mig med något hållbart inför nästa år så jag kommer upp till ytan igen. Jag har några idéer men jag vet inte hur öppen jag ska våga vara om det, för tänk om jag går ut hårt och sen inte levererar, då kommer jag ju känna mig ännu mer misslyckad.

Vad handlar det om då?

Jo, jag känner att jag älskar att fotografera och att skriva i min Bullet Journal-bok, men jag landar alltsom oftast i soffhörnet med en film istället för att skapa den där bilden jag så gärna vill, eller skriva den där listan eller sidan som jag ville, så nu funderar jag på att ge mig själv en utmaning att minst en gång i veckan skapa 1 bild som jag själv velat skapa och göra så att jag blir nöjd med den. Inga måsten eller krav på vad bilden ska föreställa eller liknande, det kan vara så enkelt som kvällens middagstallrik, men den ska vara planerad och skapad utifrån en tanke. När det gäller Bullet Journaling så tänker jag försöka mig på att svara på en fråga om dagen med hjälp av denna sida: https://debbieinshape.com/better-you-the-january-edition/

 

I söndags öppnades en av backarna i Säfsen som ett genrep för alla som ska jobba där under säsongen och då Micke var kvar i Norge och jobbade så tog jag med mig sonen och hans flickvän upp över natten mellan lördag och söndag. På lördagen stod vi ute och pratade med husvagnsgrannarna en stund, sen åt vi middag, spelade Alfapet och tittade på julkalendern iklädda underställ och låg under tjocka filtar.

På söndagen åt vi grötfrukost och sen var det dags att för första gången den här vintersäsongen dra på sig slalomutrustningen och ge sig ut i backen. Vi harvade upp och ner i backen, pratade med andra skidåkare, fikade på värdshuset och åkte några åk till innan vi sakta plockade ihop alla våra saker och åkte hemåt igen. På vägen hem stannade vi och fick kvällsfika hos mina föräldrar så de fick träffa Nathalie också. Supermysigt.

Som föräldrar är både jag och Micke helt galet stolta och glada över våra respektive som våra barn har träffat!!

Nu är det alltså måndag och bara en ynka vecka kvar till julafton. Någon julstress känner jag inte av alls, men å andra sidan så har vi förmånen att vara bortbjudna på flera trevligheter innan och på julaftonen, så jag behöver bara njuta och såklart hjälpa till dit jag kommer så att även de kära vännerna vi träffar får njuta av dagen :-).

I morse blev jag överraskad av sonen som kom och tittade på julkalendern med mig innan vi båda åkte åt varsitt håll till respektive jobb. Det var mysigt.