Succé med lillebrors bullar och bubbel

Igår var jag bjuden hem till Tina på fika, middag, mys och lite jobb. När jag klev av tunnelbanan så gjorde vi sällskap till det välkända och oerhört populära Lillebrors bageri för att köpa med oss fika.

Tina berättade att när de skulle köpa semlor i tisdags så var det kö lång väg på trottoaren. Något som fascinerar mig är att ett litet bageri med ganska få sorters bröd kan vara så framgångsrikt. Det är skillnad på storstan mot vår lilla stad, för där hade ett sånt här bageri förmodligen aldrig överlevt i konkurrensen. Men åh vad jag önskar att det fanns ett sånt, där det är mullrigt, lite halvstökigt, bagaren står mitt i skyltfönstret och bakar och plåtarna står lite huller om buller.

Helt underbart ställe!! Och tro mig, även fast det fanns ganska få sorters bröd att välja på så fick jag beslutsångest då allt såg helt suveränt gott ut :-)

Till slut så bestämde jag mig för en toscabulle och sen traskade vi hemåt i snålblåsten. Är det storm på väg?

När vi kom hem till Tina så var händerna frusna och håret hade virvlat runt rejält utomhus, så att slå sig ner med en varsin kopp hett te och en varsin bulle var precis vad som behövdes, och tro mig.. min bulle var på riktigt bland det godaste jag ätit!!

När det var dags att börja jobba och bocka av lite punkter på Tinas ToDo-lista så behövdes lite stärkande bubbel i kroppen. Jag fick äran att gå ut på balkongen och öppna flaskan utan att skjuta iväg korken till grannen, och det gick bra.. hade det inte varit så kallt hade jag gärna stått kvar där ute på balkongen.. jag bara tokälskar de där små innergårdarna på gamla hus i Stockholm. Nu vet jag att Tina och Per älskar sitt hem, men undrar om dom riktigt förstår hur jädra coolt dom bor?!

Kan jag ta med er soffa hem?

Och innan vi började jobba var jag även tvungen att krypa upp i deras gigantiska soffa i vardagsrummet, för att jag planerar att köpa en likadan till vårt nya hus då vi gav bort vår nuvarande stora divan-soffa till de nya ägarna av vårt hus :-). Så.. en Sweef Valen kommer att flytta in som TV-soffa i vårt nya hus.. jag och Micke kryper gärna upp tillsammans i soffan när vi tittar på serier, och ligger gärna sked och tittar på film.. och då har jag inte hittat något alternativ till Sweef, för dom är jättedjupa och härliga att krypa upp i. Så får det bli. Nu har jag även provat den på riktigt och japp, beslutat och klart. Superskön soffa!! Nu ska jag bara bestämma färg.. vad som helst förutom vit soffa för då säger Micke tvärstopp :-).

Efter att ha bockat av en hel del punkter (tror att det bara återstod en faktiskt), pratat om väder och vind, skrattat ihop så var det dags att börja med maten. Jag jobbade vidare med det som inte var helt klart, Per fixade potatis och Tina fixade kycklingsallad.. det var helt tyst och alla gjorde sitt. Det tycker jag är ett bra kvitto på vänskap, när man kan umgås helt i det tysta utan att det känns obekvämt. Me like :-)

Per och Tina drack ett, enligt utsago, oerhört gott rött vin men jag höll mig till vatten. Ett glas bubbel räcker gott och väl för lilla mig. Kycklingsalladen hoppas jag att Tina delar recept på, för den var skitgod rent ut sagt!!

Stort TACK för en jättemysig eftermiddag och kväll. Nästa gång får det bli i mitt nya hus :-)