Sköna Säfsen-söndag

Pyroman fick jag heta.. javisst, det kan jag vara :-). Det finns liksom inte mycket som slår att få slänga ner lite spillvirke och skräpiga pinnar i vedkorgen och låta elden spraka under tiden som man fejar och städar!!

På den här sidan av förstugan ska husvagnen stå och dockas ihop med stugan, så spånskivan ni ser på stugan, den tas sen bort och där är dörrhålet mellan stuga och husvagn.

Idag skulle Micke och Thomas fixa med Thomas bil så då åkte jag och Nathalie upp till Säfsen ihop med Marika, Anders och Fanny för att feja lite med våra stugor inför vintercampingen.

Vid vår lilla förstuga har vi haft en liten altan, den som ni ser att själva stugan står på. Den lösa delen som ligger ett steg ner, den hittade vi på skräphögen ifrån campare som valt att lämna Säfsen och slängt hela altanen. Vi lade den på plats med lite hjälp, sen började jag städa runt stugan medan Nathalie skruvade och sågade och snart så var altanen modifierad och kommer att passa oss utmärkt i vinter.

Det är ju inte så lätt att piffa vid husvagnen då det snart blir mycket snö här (förhoppningsvis) och allt står helt obevakat, men några ljuslyktor från IKEA ställde vi dit förra året och de har haft förmånen att få stå kvar och kommer lysa fint i vinter.

Bänken ni ser i bakgrunden, den snickrade jag ihop förra året och den passar bra att lagra ved under.

När vi hade fått i ordning altanen, dammat och skurat ur stugan, skruvat upp lite krokar för förvaring.. då låste vi stugan och sen gick vi över och hjälpte familjen Måfors vid deras plats då det är deras första säsong och allt ska göras från början.

Här fejas det för fullt.. bråte som legat kvar på platsen ska städas undan, stugan som är köpt på annons ska städas ur, målas om och platsen ska anpassas efter deras husvagn. När Nathalie och jag kom så var det inte så mycket kvar att göra men vi hjälptes åt att slutföra det som gick att slutföra denna gång, så får resten göras klart nästa gång vi kommer upp.

Stort tack för en riktigt trevlig och bra dag, vi fick massor gjort!! Mycket mer än vad jag först planerat faktiskt :-). Och bara att få åka upp till Dalarnas skogar och bergskullar.. se björkarna ändra färg längs vägen och luften bli hög och klar.. det är som balsam för själen!!