Regntunga skyar och sol i sinne

Godmorgon fredagsfina vänner!

Idag jobbar jag bara halvdag och bestämde mig för att göra det hemifrån, utan att säga något till Micke så gissa vad han såg förvånad ut när han kom ner för trappen och såg mig i soffan :-)

Jag kämpar på mot mitt sundare och starkare liv, och i morse blev det en tallrik fil med jordgubbar, tranbär och blandade nötter till frukost. Nyttigt och mättande men jisses vilken skillnad på kalorier om jag jämför med min vanliga vardagsfrukost som är tre kokta äggvitor, en tesked kaviar och en kopp te. Det hela var en skillnad på ca 400 kalorier.. så det gäller att njuta! Och det gjorde jag, i våra favoritskålar. Åh, vad jag gillar formen och materialet på dem.

Jobba var det jag. Jodå, i skrivande stund så har jag hunnit med ett telefonmöte, två telefonsamtal från kollegan, en reviderad affärsplan och budget och en drös med mejl. Här går det undan :-). Nu ska jag sätta mig och skriva rent alla todo-listor och notislappar som samlats i olika konstellationer.. bra att veta vad som är gjort eller inte.

Innan frukosten hoppad jag ut och hämtade in lite syrener och satte i en vas… dom börjar blomma över och det är så sorgligt. Älskar syrener!! Och när de blommat över så måste vi såga ner de två gigantiska syrenträden vi har, för de har knäckts och hänger oroväckande in mot huset.

Häromdagen köpte jag nya kuddar till soffan och fåtöljerna och Micke frågade i morse hur många kuddar det får plats i vår soffa egentligen.. jaja, några till går det nog att klämma dit tror jag :-))

Idag är det rejält grått på himlen och regnet hänger tungt bland molnen, redo att braka loss, så jag började dagen med att elda i kaminen och tände lyktorna på bordet för att få bort lite av den råa känslan inomhus.

Och nu är det dags att jobba vidare en stund, sen väntar en tur till Uppsala för att hämta fläktar som ska sitta i taket i köket och vardagsrummet för att virvla runt värmen från kaminen. Vi har ju valt att ta bort och inte använda element utan försöker klara oss med bara ved. Vi har även en luftvärmepump ifall det inte räcker, men än så länge klarar vi oss. Och det är bra träning att hämta in ved också :-)

Ha en helt fantastiskt fin fredag, och stort grattis till alla som tar studenten och firar idag!
Pussåkram