Mammas dag idag

150418_hus30_firande_UH0_2503

Grattis på Mors dag!

Min mamma är den bästa som finns.

Jag kom till livet när min mamma var blott 16 år gammal. Jag minns foton på en äkta 70-talstjej i V-jeans, en t-shirt med en stor smiley på, gigantiska solbrillor och träskor. Själv satt jag med gul mössa och grön velourdress i en bajsbrun barnvagn. Det var tider det.

Min mamma jobbade på ICA när jag var yngre, butiken låg precis bredvid skolan och alla kompisar gick dit på rasterna och handlade, men det fick inte jag. Mamma ifrågasatte varför jag skulle springa där på rasterna. Då kunde jag för mitt liv inte förstå varför, nu tycker jag likadant.. varför ska skolungarna springa i affären på rasterna och köpa godis och läsk mitt i veckan?!

När jag blev äldre, hela 15 år gammal, så träffade jag min nuvarande sambo. Jag började gymnasiet i den stora staden Enköping och där hade ju Micke egen lägenhet, så gissa hur ofta jag åkte skolbussen ut på landet och hem till mamma och pappa?

När jag var 19 år gammal så kom min dotter Denise till livet, och min mamma försökte förtvivlat övertyga en narkossköterska inför en operation om att hon var mormor trots en ålder av bara 35 år. Sköterskan var fullt övertygad om att narkosen fungerade utmärkt. Dock var det ju faktiskt sant som mamma berättade. Och min mamma tvekade inte en sekund med att välkomna mitt besked när jag berättade att jag var gravid.

Min mamma och jag delar många intressen och åsikter här i livet. Vi båda älskar inredning, resa runt och se saker och det övernaturliga. Sen att min mamma älskar allt som har med blommor och växter att göra, och jag är världsbäst på att mörda till och med plastblommor, det är en annan sak. Min mamma kan titta på en pelargonstickling och nästa dag är det en pelargonpalm :)

I många år har min mamma haft problem med kroppen som inte vill som hon vill, men jag kan inte minnas att jag någonsin hört henne gnälla om det inte i hennes egna ögon varit nödvändigt. När hon säger att hon har ont, då inser jag att om jag hade den smärtan hon bär på så vore jag förmodligen död av smärtan. Trots detta så kämpar hon på, hon har i många år kämpat mot Försäkringskassan som väljer att blunda för en kilometerhög bunt av läkarintyg och andra undersökningar, och hon kämpar mot alla instanser som går att finna. Och aldrig ger hon upp.

Just nu så arbetstränar hon hos ett litet företag som syr kläder. Där får hon förståelse när kroppen säger ifrån, är omtyckt massor och trivs att vara.

För mig och min familj finns det alltid tid och alltid hjälp att få. Frågar jag om något så finns min mamma alltid redo med ett svar, ett råd eller en hand.

140929_UH08473

Jag älskar dig massor, min kära mamma!

Vi ses senare idag
<3