Long time no seen – igen

Dagarna flyger iväg och jag inser att jag inte skrivit något här på över en månad.. ändå tänker jag blogginlägg varje dag när jag tar en bild eller det händer något som jag vill dokumentera för att minnas.. men sen räcker inte dygnets timmar till allt som både måste, behöver och vill göras. Men gör något, det gör jag ju varje dag förutom allt det där som ingår i ekorrhjulet som att diska, tvätta, städa, jobba… så jag tänkte ta er med på en liten recap över vad som hänt sedan jag skrev något här inne senast. Häng med vetja :-)

Den 18 april fyller min mamma år och även om hon inte ville ha något direkt firande så köpte vi med tårta och satt på deras veranda och fikade i solen. Presenten fick bli att umgås med oss alla :-)

Valborgsmässoafton firade jag med goda vänner, med smarrig middag och stor förtrollande eld. Det här är människor som jag tycker väldigt väldigt mycket om så jag stortrivdes verkligen. Mot sena kvällen åkte jag och Nathalie till Arboga och sov i husbilen på parkeringen till folkracebanan för 1 maj var det dags för folkracetävling för Thomas.

I början på maj slog sommaren till på allvar. ALLT började blomma på bara ett par dagar. Pärlhyacinterna blommade ut, tulpanerna likaså. Hägg och pioner slog ut och ogräset växte en halv meter kändes det som. Booom sa det bara!

Den 12 maj målade jag blomlådor som jag fått hämta i en övergiven lada. Nu står de i växthuset med tomatplantor.. så fint med gamla lådor som bara behöver lite färg :-)

Den 13 maj åkte jag och Nathalie med husbilen till vår nya säsongscamping i Bjursås för att titta hur det ser ut där. Efter det åkte vi vidare till Tällbergsgården för att campa över natten. Jag som hade planerat för att Micke skulle vara hemma hade fixat med räkor och bubbel men Nathalie fick vara stand-in när Micke åkte till Norge. Vi satt ute sent på kvällen tills myggorna och kylan tog över, och vi hade en maffig utsikt över Siljan.

På morgonen den 14 maj fick vi verkligen äta frukost med utsikt. Så himla härligt med lite sol och värme :-)

Vi lämnade sedan husbilen och gick vidare till trädgård- och hantverksmässa på Tällbergs hotell. Supermysigt och så himla vackert längs vägen, med blommande körsbärsträd, gärdesgårdar och gamla hus.

Vi fick en riktigt trevlig stund på mässan, med fin föreläsning av Linda Schilén och lite minishopping. Jag gillade de härliga små skyltarna man kunde köpa och sätta i en krukväxt när man gick på kalas, eller bara ha hemma i rabatten.

Den 20 maj följde jag med Denise, Adam och William till Adams syster Emilia för kak-kalas. Hon önskade sig som present på födelsedagen, att alla tog med sig något till fikabordet. Jag köpte med brownies från Cornelia som bor granne med mina föräldrar och som bakar härliga fikapåsar man kan beställa för leverans på lördagar. Mycket smarrigt fanns det på bordet, vi klappade på Emilias härliga kaniner, William lekte med sina kära kusiner och vi hade det trevligt.

I mitten av maj gjorde jag ett klipp och hittade ett bord och två stolar från Grythyttan. Min kära pappa åkte med mig för att hämta dem, och de passar utmärkt i trädgården. William och jag satt och njöt av gungandet en bra stund. Jag är kär på riktigt!!

Den 21 maj monterade jag och Nathalie upp mina egenhändigt gjorda blomlådor på framsidan och den 22 maj planterade jag ner några små pelargoner i lådorna. Jag blev himla nöjd med de mycket operfekta lådorna som nu kan göra huset till ett ännu mer sekelskiftesbaserat hus.

Helgen 26-28 maj åkte hela familjen upp till Storvik där Thomas skulle köra folkrace. Vi bodde med husbilen på Camp Kungsgården och även Mickes mamma och styvpappa kom dit då de precis köpt sig en husbil också. Denise, Adam, William hyrde stuga, likaså gjorde Mickes bror Nicklas med familj. På lördagen gjorde Thomas en otäck rullning och på kvällen gick vi alla och åt på campingens restaurang. Det var ganska kallt och stormigt men mysigt ändå.

Förutom det som hamnat på bild så har Micke varit ute på offshore-jobb, jag och Nathalie har varit riktiga mekar-tjejer och bytt vattenpump på hennes bil, jag har varit på föreläsning med Karl-Fredrik från Eklaholm, krattat 100 ton löv (kändes det som), umgåtts med familjen, varit på Säkerhetsdagen på Globen med kollegor, nästan byggt färdigt trappan nedför slänten till växthuset, monterat, målat och planterat i 14 pallkragar, varit på ännu mer folkrace, jobbat massor, varit på tjejkväll med långa diskussioner som resulterat i lite pannknack dagen efter, sorterat kläder som ska säljas, följt med Thomas till akuten då han tappade en motordel på fingret som behövde punkteras och ja… börjat läsa en bok igen också. Det var ett tag sen. Nu drömmer jag om en dag att plocka fram akvarellerna också.