Jag tycker ju inte ens om glass

Efter att ha spenderat ett par dagar på campingen i Kolmården var vi redo att röra på oss och första stoppet blev Söderköping där vi skulle äta glass och strosa runt lite i de gamla kvarteren.

Efter att ha stått i kö ett tag så fick vi äntligen bord på Smultronstället, och jakten på den perfekta glassen på menyn började. Jag som egentligen inte gillar glass hade egentligen tänkt att inte köpa någon egen men föll in i upplevelsen och beställde en Summertimejordgubbsglass, vaniljglass, jordgubbssås, färska jordgubbar, grädde, maränger och kex. Det får man väl ändå säga att det är en klassisk svensk sommarglass?

Som tidigare så kom jag igenom grädden, jordgubbarna och lite lite av jordgubbsglassen men sen var det tvärstopp och glassen började fort smälta och rinna över kanten. De andra åt upp sina glassar i alla fall :-)

Ack, vad jag bedrog mig

Jag som tänkte att jag skulle få en promenad efter glassen och strosa runt bland de vackra små gatorna fick se mig besegrad av ett gäng yngre varianter i familjen som bara ville vidare för att få bada i värmen, så vi knatade tillbaka mot husbilen och husvagnen direkt. Alla är olika och mamman i familjen fick snällt foga sig :-). Jag vet att jag kommer få mycket sånt under nästa semestertripp så det är lugnt *fniss*.

När vi börjat gå så vände jag mig om och såg kön till Smultronstället, så jag vill tipsa om att om du funderar på att resa hit, var beredd på att stå i kö minst en halvtimme innan du får ett bord. Men för alla glassälskare.. det är det värt!

Regnet, det bara öser ner..

Nu är det redan tisdag morgon och jag har precis kryssat mig genom regnskurarna till receptionen på Trosa havsbads camping för att köpa färska frallor så jag hoppas min kära familj vaknar snart för nu är jag hungrig. Vad vi gjorde här igår kväll får du se i nästa inlägg :-).

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT