Idag är det tulpanens dag

På tulpanens dag så är det nästan ett måste att ha lite fina tulpaner på bordet.

en bukett tulpaner i vasen stubben pa tulpanens dag

Just nu sitter jag på tåget hem ifrån min winter worktation, och om jag är helt ärlig så tror jag inte att min sambo har köpt hem tulpaner tills idag, så det får bli en arkivbild så länge när det är tulpanens dag :-).

Några tips på att ta hand om dina tulpaner på bästa sätt:

  1. Gör ett snett rakt snitt direkt när du kommer hem
  2. Låt tulpanerna sitta kvar i plasten ca en timme när du sätter ner dem i vasen
  3. Låt vattnet vara kyligt men inte iskallt
  4. Tulpaner mår allra bäst av att stå svalt och helst inte direkt ovanför ett element
  5. Byt vatten ofta

Annika, har jag rätt nu :-)

Jag tycker inte att man måste köpa svindyra tulpaner men det är klart att det finns bättre tulpaner än andra. Det kan absolut vara intressant att även titta på hur de odlats, har de transporterats på ett miljövänligt sätt och så vidare. Skillnaden i pris är inte stor och du får lite bättre samvete!