Grattis i efterskott morotskakan

Tjingeling tisdag! Idag säger vi grattis till morotskakan för det är den dagen idag, var min plan att säga men Marika som skulle bjuda på tisdagsfika på jobbet informerade mig om att jag minsann uppmanat henne att baka morotskaka på helt fel dag, för morotskakans dag var ju igår :-). Ja, så kan det gå! Men.. morotskakan som Marikas dotter Fanny bakade till oss var supergod ändå så det så!

Vill du baka en liten kaka till familjen så kika nedan för recept. Receptet är gjort för att få ut 20 godbitar!

Ingredienser

[wp-svg-icons icon=”play-3″ wrap=”I”] 6 ägg

[wp-svg-icons icon=”play-3″ wrap=”I”] 6 dl socker

[wp-svg-icons icon=”play-3″ wrap=”I”] 6 dl fint rivna morötter

[wp-svg-icons icon=”play-3″ wrap=”I”] 2 dl rapsolja

[wp-svg-icons icon=”play-3″ wrap=”I”] 6 dl vetemjöl

[wp-svg-icons icon=”play-3″ wrap=”I”] 3 tsk bakpulver

[wp-svg-icons icon=”play-3″ wrap=”I”] 2 tsk bikarbonat

[wp-svg-icons icon=”play-3″ wrap=”I”] 8 tsk kanel

[wp-svg-icons icon=”play-3″ wrap=”I”] 3 tsk salt

[wp-svg-icons icon=”play-3″ wrap=”I”] Smör till formen

[wp-svg-icons icon=”play-3″ wrap=”I”] Blandade nötter till garnering

Gör så här:

[wp-svg-icons icon=”radio-unchecked” wrap=”I”] Sätt ugnen på 175°C

[wp-svg-icons icon=”radio-unchecked” wrap=”i”] Smörj en ugnsplåt noggrant

[wp-svg-icons icon=”radio-unchecked” wrap=”i”] Vispa ägg och socker fluffigt i en skål

[wp-svg-icons icon=”radio-unchecked” wrap=”i”] Häll i de rivna morötterna och rapsoljan

[wp-svg-icons icon=”radio-unchecked” wrap=”I”] Blanda mjöl,­ bakpulver,­ bikarbonat, kanel och salt i en separat skål

[wp-svg-icons icon=”radio-unchecked” wrap=”i”] Rör ner i äggvispet

[wp-svg-icons icon=”radio-unchecked” wrap=”I”] Häll smeten i formen

[wp-svg-icons icon=”radio-unchecked” wrap=”I”] Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 60 minuter

[wp-svg-icons icon=”radio-unchecked” wrap=”i”] Ta ut och låt den kallna helt medans du gör glasyren

Glasyr

[wp-svg-icons icon=”play-3″ wrap=”I”] 600 g färskost

[wp-svg-icons icon=”play-3″ wrap=”I”] 6 dl florsocker

[wp-svg-icons icon=”play-3″ wrap=”I”] 5 msk citronjuice

Gör så här:

[wp-svg-icons icon=”radio-unchecked” wrap=”i”] Vispa ihop alla ingredienser tills det blivit en jämn och fluffig smet

[wp-svg-icons icon=”radio-unchecked” wrap=”I”] Lägg kakan på ett fat

[wp-svg-icons icon=”radio-unchecked” wrap=”I”] Bred glasyren över kakan

[wp-svg-icons icon=”radio-unchecked” wrap=”I”] Hacka nötterna grovt och garnera på toppen av kakan

NJUT :-)