Grattis i efterskott morotskakan

Tjingeling tisdag! Idag säger vi grattis till morotskakan för det är den dagen idag, var min plan att säga men Marika som skulle bjuda på tisdagsfika på jobbet informerade mig om att jag minsann uppmanat henne att baka morotskaka på helt fel dag, för morotskakans dag var ju igår :-). Ja, så kan det gå! Men.. morotskakan som Marikas dotter Fanny bakade till oss var supergod ändå så det så!

Vill du baka en liten kaka till familjen så kika nedan för recept. Receptet är gjort för att få ut 20 godbitar!

Ingredienser

6 ägg

6 dl socker

6 dl fint rivna morötter

2 dl rapsolja

6 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

2 tsk bikarbonat

8 tsk kanel

3 tsk salt

Smör till formen

Blandade nötter till garnering

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C

Smörj en ugnsplåt noggrant

Vispa ägg och socker fluffigt i en skål

Häll i de rivna morötterna och rapsoljan

Blanda mjöl,­ bakpulver,­ bikarbonat, kanel och salt i en separat skål

Rör ner i äggvispet

Häll smeten i formen

Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 60 minuter

Ta ut och låt den kallna helt medans du gör glasyren

Glasyr

600 g färskost

6 dl florsocker

5 msk citronjuice

Gör så här:

Vispa ihop alla ingredienser tills det blivit en jämn och fluffig smet

Lägg kakan på ett fat

Bred glasyren över kakan

Hacka nötterna grovt och garnera på toppen av kakan

NJUT :-)

6+
2 februari, 2020

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT