Godmorgon soliga fredag

Hej svejs alla fina som tittar in här!

Vilken resa vi fick hem från Krakow. Vårt flyg från Krakow till Warszawa var försenat och när vi kom fram till Warszawa så var vi 19 svenskar som skulle vidare mot Stockholm, och vi kände att personalen på flygbolaget inte riktigt hade koll på detta, och vi beslutade oss för att springa så fort vi bara kunde för att hinna till vår anslutande gate.

När vi var nästan framme vid gaten så ser vi ut genom panoramafönstren hur vårt plan lyfter utan oss. Vi var trötta och hungriga och några av de andra resenärerna fick halvt panik då viktiga saker väntade hemma. Jag själv kände mig bara matt, men vi alla traskade snabbt till servicedisken för att få hjälp och en förklaring. Efter att ha stått i kön i strax över två timmar så kom vi fram till en halvt utmattad ung kille som bara trött svarade “I don’t know” utan att titta upp på oss när vi frågade hur planet kunde lyfta utan oss alla.

Vi fick slentrianmässigt en taxifärd och en hotellövernattning för att invänta första flighten hem dagen efter. Micke är glutenintolerant så ingen mat fanns att få på flygplatsen då alla restauranger som eventuellt kunde ha haft något att erbjuda hade stängt för natten. Vi fick också veta att hotellet inte kunde erbjuda något att äta, så i smått panik började vi leta efter något att äta och hittade till slut en liten kiosk som hade färdiga sallader i kylen. Vi slet åt oss en sallad, jag tog en macka, lite choklad och en dricka och sen satte vi oss i taxin mot hotellet, som vi då fick veta låg ca 30 minuter därifrån. Ännu mer väntan…

Runt midnatt kröp vi ner under täcket, för att sedan åka iväg igen vid en stund efter sex på morgonen för att hinna tillbaka till flygplatsen. Frukosten började inte serveras förrän sju men som tur var kunde de plocka fram en glutenfri macka och en flaska vatten så vi klarade oss.

Så ungefär 15 timmar senare än planerat var vi hemma och Micke som skulle ha åkt på fiskeresa direkt efter landning fick packa om lite mer stressat än planerat och kasta sig iväg medan jag fick med mig Denise och lilla William på möte med ett brudpar som jag ska fotografera i mitten av juli.

Nu är det dags att börja läsa igenom hur vi ska göra för att kräva ersättning från flygbolaget. Så jädra onödigt.

Vad vi upplevt i Krakow ska ni få se inom kort, jag ska bara vakna till liv först. Jag har dränerat min egna energi under en tid och även om jag är en person som vill ha saker att göra hela tiden så känner jag att det är stopp nu. Nu behöver jag skog och natur, familj och vänner. Bra så!