Fotolördag med influencers

Dag två på vår blogg-foto-träff började i foajén på hotellet där alla tjejerna fick börja med att installera/uppgradera Lightroom för att sedan börja kolla på grundredigering. Att lära sig Lightroom och bildredigering är något som man aldrig blir fullärd inom och det är bara att testa och dra i alla reglage och se hur bilden ändrar sig tills man själv är nöjd.

Jag tragglar också med detta och jag berättade för tjejerna att jag varit nära att ge upp allt som har med bloggande och fotografering vid ett flertal tillfällen på grund av att jag ALDRIG blir nöjd med mina bilder. Nu har jag kommit närmare en stil som känns som jag, och något jag trivs med, men helt ärligt så kan jag ibland fastna i en bildserie i så många timmar att jag knappt kommer vidare, och det finns många blogginlägg som aldrig kommit ut på bloggen för att jag inte får till redigeringen som jag vill. Alla har vi våra hangups som gör att vi mår lite dåligt ibland.

Varför försvinner alltid solen när jag ska plåta?

När det började närma sig lunch gick vi ut på stan och mot de äldre kvarteren i Västerås, och provad på att fota med reflexskärm för att hjälpa ljuset i ansiktet. Vi fotade också rena spontanbilder för att sedan ha något att jobba med.

Var är vårvärmen?

Vi började frysa rätt rejält (var är vårvärmen?!) och hade tänkt äta lunch på en mexikansk restaurang men de hade endast brunch och den såg inte inbjudande ut så vi gick tvärs över gatan till Lilla Vardagsrum som ligger inne i Filmstadens lokaler. Där åt vi god mat och pratade om ditten och datten. Jag och Helena delade på en pizza och det var den godaste jag ätit här hemma i Sverige faktiskt. MUMS!

Efter att ha tinat upp och blivit mätta i magen gick vi tillbaka till hotellet och nyttjade de sista timmarna för redigering av bilderna innan vi sa hejdå och skildes åt. Jag hade en trevlig helg och hoppas att vi får chansen att ses igen.

15 april, 2019

RELATED POSTS

4 Comments

 1. Svara

  Sallys hus

  17 april, 2019

  Heeeej vännen…
  Nu har jag äääntligen tid att skriva en rad eller två…;) Det är ju helt galet vad tiden springer i väg…
  återigen TUSEN TACK för ovärdelig hjälp. Du är fantastisk! Skulle behöva ha dig i en liten låda hemma och ta fram på kvällarna då jag ska redigera…hehe…
  Å dina bilder är alltid magiska så du behöver verkligen öva dig på att släppa de där “hang upsen” du har…
  Vi får ta en till date fram i vår/sommar då värmen kommit och det är grönt ute…
  Gotland kanske…..hehee….
  Ha en fin dag!
  Kraaaaam Katarina

  • Svara

   Ulrica

   17 april, 2019

   Hihi, jag lovar att jobba med mina hangups <3. Jag kan bo i din låda, det går bra :). Får jag komma ut och låna poolen på morgonen? KRAAAM bästa!

 2. Svara

  Lena - gott för själen

  20 april, 2019

  Tack, tack, tack fina du för ett toppenarrangemang! Sen att jag kaos’ade till det, det är ju en annan sak! :-)

  Kram Lena

  • Svara

   Ulrica

   29 april, 2019

   Vet du.. det där med kaos, det är bara bra, för ibland så måste det till lite kaos för att resten ska kännas enklare sen :). KRAM

LEAVE A COMMENT