Fotolördag med influencers

Dag två på vår blogg-foto-träff började i foajén på hotellet där alla tjejerna fick börja med att installera/uppgradera Lightroom för att sedan börja kolla på grundredigering. Att lära sig Lightroom och bildredigering är något som man aldrig blir fullärd inom och det är bara att testa och dra i alla reglage och se hur bilden ändrar sig tills man själv är nöjd.

Jag tragglar också med detta och jag berättade för tjejerna att jag varit nära att ge upp allt som har med bloggande och fotografering vid ett flertal tillfällen på grund av att jag ALDRIG blir nöjd med mina bilder. Nu har jag kommit närmare en stil som känns som jag, och något jag trivs med, men helt ärligt så kan jag ibland fastna i en bildserie i så många timmar att jag knappt kommer vidare, och det finns många blogginlägg som aldrig kommit ut på bloggen för att jag inte får till redigeringen som jag vill. Alla har vi våra hangups som gör att vi mår lite dåligt ibland.

Varför försvinner alltid solen när jag ska plåta?

När det började närma sig lunch gick vi ut på stan och mot de äldre kvarteren i Västerås, och provad på att fota med reflexskärm för att hjälpa ljuset i ansiktet. Vi fotade också rena spontanbilder för att sedan ha något att jobba med.

Var är vårvärmen?

Vi började frysa rätt rejält (var är vårvärmen?!) och hade tänkt äta lunch på en mexikansk restaurang men de hade endast brunch och den såg inte inbjudande ut så vi gick tvärs över gatan till Lilla Vardagsrum som ligger inne i Filmstadens lokaler. Där åt vi god mat och pratade om ditten och datten. Jag och Helena delade på en pizza och det var den godaste jag ätit här hemma i Sverige faktiskt. MUMS!

Efter att ha tinat upp och blivit mätta i magen gick vi tillbaka till hotellet och nyttjade de sista timmarna för redigering av bilderna innan vi sa hejdå och skildes åt. Jag hade en trevlig helg och hoppas att vi får chansen att ses igen.