Fjärdhundraland : Mel’s garage

150826_mels_hus30_fjardhundraland_DSCF1201

Min mamma och jag pratade för en tid sedan att det finns väldigt många sevärdheter i vår närhet som man inte har besökt, restauranger, handelsträdgårdar, utflyktsmål osv.. så jag tog beslutet att försöka göra ett bloggprojekt att besöka så många som jag kan och visa att de finns :).

Genom Fjärdhundraland, som är en organisation i bygden där jag är född och uppväxt, tänkte jag börja. I den organisationen finns det många anslutna utflyktsmål väl värda ett besök.

Vårt första besök ( eller första för mig och Micke, mina föräldrar har varit där flera gånger ) blev på Mel’s Garage i Fjärdhundra.

150826_mels_hus30_fjardhundraland_DSCF1199

 

150826_mels_hus30_fjardhundraland_DSCF1197

 

150826_mels_hus30_fjardhundraland_DSCF1180

 

150826_mels_hus30_fjardhundraland_DSCF1178

 

150826_mels_hus30_fjardhundraland_DSCF1173

Väl inne i Mel’s garage så försvann vi bakåt i tiden, rakt tillbaka till det pastelliga och blanka 50-talet. Här kan man köpa skinande veteranbilar, ta en fika på de coola läderstolarna eller bara gå runt och njuta av alla häftiga detaljer ifrån svunna tider.

150826_mels_hus30_fjardhundraland_DSCF1194

 

150826_mels_hus30_fjardhundraland_DSCF1192

150826_mels_hus30_fjardhundraland_DSCF1187

 

150826_mels_hus30_fjardhundraland_DSCF1184

 

150826_mels_hus30_fjardhundraland_DSCF1183

I dörren intill hittar vi Mel’s drive-in där jag fastnar direkt för de läckra rutiga blanka golven, den läckra jukeboxen och en smaskig räkmacka fick bli kvällens middag. Det var fullsatt när vi var där så vi hamnade utomhus, men det var mysigt ändå.

150826_mels_hus30_fjardhundraland_DSCF1189

Mel’s garage och drive-in är en samlingsplats för likasinnade människor med veteranbilar eller mullrande motorcyklar men även såna vanliga Svenssons som vi är förstås välkomna att komma och umgås och äta gott. Den kvällen vi var där så rullade det in ett stort gäng med rejält mullrande Indian-motorcyklar varav en av dem var artisten Robert Wells. Mycket trevlig visade han upp sin motorcykel som förstås var motivmålad med pianotangenter och toner. Robert berättade för mig att han hört talas om Mel’s garage men aldrig varit där tidigare. Han var djupt imponerad över stället meddelade han innan han rullade iväg med sitt gäng.

Egentligen är Mel’s garage och drive-in kanske inte riktigt i mitt intresseområde, men jag storgillade de härliga färgerna, den coola inredningen, den urmysiga personalen och den goda mackan :-). Jag återkommer gärna fler gånger!!

———————————

Mels garage och drive-in

Fjärdhundraland

Tillhör du Fjärdhundraland eller är ett utflyktsmål i närheten och vill att jag kommer och besöker er och skriver om er så kontakta mig via kontaktformuläret här på sidan så återkommer jag omgående!

27 augusti, 2015
28 augusti, 2015

RELATED POSTS

2 Comments

 1. Svara

  home2tiny

  28 augusti, 2015

  Wow vilket häftigt place alltså, som gjort för att fota med alla härliga färger. Hade jag bott närmare hade jag åkt dit bums. Ha en fin helg. Kramisar Tina

 2. Svara

  Lena - gott för själen

  28 augusti, 2015

  Känner mycket väl till stället, men har aldrig varit där. Konstigt nog kanske. Maken tokgillar ju sånt där.

  Kul att du kör en repa runt och testar alla ställen så kan jag åka i dina hjulspår sen :-)

  Förresten, vi ska vara hemma hela lördagen och söndag f m och kväll. Och även ikväll förstås. Ifall du vill hämta brädorna menar jag.Ha en skön fredagkväll!

  Kram Lena

LEAVE A COMMENT