Fem platser jag vill uppleva på cykelsadeln
Sponsrat reklaminlägg i samarbete med Bikester

Många kanske tror att man bara cyklar på våren och sommaren, men nu på hösten är det nästan ännu mysigare och lugnare att plocka ut cykeln på en långtur. Jag tänkte tipsa om fem platser i världen som jag skulle vilja uppleva igen, denna gång på cykelsadeln istället för i bilen. Häng med ut i världen vetja :-)

Gardasjön, Italien

Tänk att få cykla runt på dessa kullerstensgator i de små byarna runt Gardasjön. Så här på höstkanten är den här trakten i sitt esse, det är fortfarande varmt och skönt och atmosfären är lugn och byarna sjuder av liv. Att ta cykeln på de smala slingriga vägarna och hälsa på hos vingårdarna för en god middag, cykla ner mot sjön och njuta av vågorna i hamnen och träffa alla härliga människor.. det vore väl nåt. Eftersom gatorna slingrar sig upp och ner längs bergssluttningarna så kan det vara skönt med en riktigt bra MTB-cykel eller varför inte en el-MTB-cykel kanske.

Fårö, Sverige

Att cykla längs Fårös kust och titta på raukar är något jag verkligen njöt av förra sommaren och det vill jag göra igen så här på höstkanten. Att då packa cykeln med en god matsäck, en varm pläd och lite extra kläder så att det går att stanna och sitta på en rauk och njuta en stund, det känns som en bra idé!

Skotska högländerna, Skottland

Hösten i Skotska högländerna är helt magisk. Färgerna är mer starka än på många andra platser jag besökt och här tror jag att en cykel skulle vara mycket mer praktisk än bil på många ställen. Då kan man komma åt de små gamla smala grusvägarna som ser ut att leda till ingenstans men när man kommer en bit så hittar man små undangömda stenbroar, slottsruiner och små caféer.

Geirangerfjorden, Norge

Geiranger, en välkänd och omtalad plats i Norges fjordar. Med sina serpentinvägar är det en plats där det är otäckt att köra bil, för man kan inte bara bromsa nerför.. då har man inte några bromsar kvar efter en stund.. cyklar du så går det ruskigt fort men är en enorm upplevelse. Cyklar du däremot uppför, då har du en träning som inte går av för hackor. Kolla in en bra cykel du kan behöva för den strapatsen längs Geiranger och upp över Örneveien på andra sidan :-)

Phi Phi-öarna, Thailand

Att ta med en liten och lätt cykel och cykla runt öarna i Thailand måste vara en väldig upplevelse. Du kan komma överallt dit taxibilar och bussar inte tar sig fram och du hinner uppleva väldigt mycket under din tripp. Tänk på att ha en lätt cykel så du kan ta med cykeln på båtarna ut på öarna.