Ensamhäng i huvudstaden

Visst borde man slå igen locket till datorn och gå fram till tjejen som sitter vid bordet bredvid med sin dator öppen och fråga om vi ska äta middag ihop istället? Kan man göra så?

Igår var jag alltså på dag 1 av utbildningen i Adobe InDesign. Det är inte lätt men jisses, så kul, och framför allt så kommer jag ha jättestor nytta av detta i mitt dagliga arbete och efter att ha suttit en dag så ser jag även stora fördelar i arbetet på sociala medier då det går att skapa mallar för Instagram stories osv.. men att göra visitkort, pressutskick, produktblad är något jag kommer att använda detta till på daglig basis.

En marknadskoordinator in the making

Totalt kommer jag gå fyra dagar varav två nu i oktober och två dagar i december. Däremellan, i november, kommer jag att gå en endags-utbildning i copywriting och att skriva för webben så de går hand i hand.

Men tillbaka till hotellrestaurangen. Nej, jag lät tjejen bredvid vara ifred. Jag är nog tyvärr lite för feg där så jag fortsatte jobba på min kant istället.

455 kr, kan det stämma?

Till middag beställde jag en halv ceasarsallad och det var lite spännande. En ynka skiva kycklingfilé och en skiva lättstekt bacon (urk, ska jag äta bacon ska den var knaperstekt…) och lite små flarn av parmesan och smulat rostat bröd.. allt till den fashionabla kostnaden av 175 kr. Nåväl, jag blev mätt och det är väl huvudsaken :-). Till det fick jag prova deras nyinkomna alkoholfria röda vin. Lättdrucket och ganska gott så det får godkänt. Däremot var jag uppmärksam när de försökte debitera mig för hela flaskan istället för ett glas. Riktigt såå gott var det inte :-)

Efter middagen gick jag tillbaka till mitt hotellrum och kröp upp i sängen och svarade på en hel del mejl och sen skapade jag min egna almanacka för 2020 på webben. Den digitala kalendern räcker inte riktigt till, jag behöver skriva massor med to-do’s och snabba saker hela tiden (nejdå, jag är inte alls så viktig som det kanske låter som *fniss*), så i år införde jag en bullet journal-bok som jag gjorde egen almanacka för varje vecka med ett helt uppslag för to-do och andra anteckningar.

Nu tänkte jag prova att ha en färdig almanacka som jag själv designat så jag ska visa senare hur det blev. Jag önskar att jag hade mer tid för kreativiteten och verkligen köra bullet journal och rita och färglägga men inser att jag inte tar mig den tiden så då är en färdig almanacka bättre.

Godmorgon tisdag!

Så här ser det ut utanför mitt hotellrumsfönster. Trots att trafiken går precis nedanför fönstret så är det väldigt väldigt tyst här inne. Nu är det strax dags att gå ner och äta frukost för att ladda inför dag 2 på utbildningen. Igår övade vi på att skapa dokument, montera bilder och text i alla dess former och typografier och idag ska vi prata färghantering, utskriftsvarianter och ännu mer text. Spännande!

Ha en fin tisdag, alla vänner.

27 oktober, 2019

RELATED POSTS

4 Comments

 1. Svara

  Anna

  22 oktober, 2019

  Ja du säg det… För att vi bara inte göööör så antagligen :)
  Men håller med dig.

  Låter som en spännande kurs!
  Ha en fin fortsättning på den idag.
  Varm kram Anna

  • Svara

   Ulrica

   5 november, 2019

   Nej, men visst är det lite konstigt.. det måste vara ganska svenskt att inte våga närma sig andra på det sättet?
   KRAMAR fina du!

 2. Svara

  Lena - gott för själen

  24 oktober, 2019

  Mäh, det är klart du hade kunnat erbjuda henne att följa med på middag. Vad är det värsta som kunnat hända!? Hade du exploderat? Hade du trillat ner i en grop i marken och hamnat i Australien? Hade du fått stora blinklampor på huvudet dagen efter och sirener som skrek ut att du trodde någon ville äta middag med dig? Ja, du fattar! Du behöver jobba på det där du. Om du nu vill vara mer social med okända, vill säga! Jag gillar ju dig och jag var också okänd från början!

  Vi måste försöka hinna boka in en dejt!

  Kram Lena

  • Svara

   Ulrica

   5 november, 2019

   Hihi.. ja, jag hade nog ramlat ner i en grop.. gud, vad jag gillar dina rader här, du är så klarsynt och otroligt ROLIG <3.
   KRAAM

LEAVE A COMMENT