En tur längs svenska västkusten

Då uppkopplingen är halvdålig längs kusten och jag har försökt att inte hänga vid datorn så mycket alls så tänkte jag nu ta er med på en liten recap vad vi har gjort de senaste dagarna.

Ska vi stanna här för evigt?

Efter att vi lämnat Smögen så åkte vi till Grebbestad där vi åt mat och gick längs hamnen och tittade på båtarna. Det blåste ganska kyligt och håret kändes lite svinto-aktigt efter saltvattenstänken :-).

Bland kor och får i Tjurpannan

Efter Grebbestad så tänkte vi hitta en plats att sova på över natten, och åkte till Tjurpannans naturreservat. Vi tog en promenad från parkeringen och upp på klipporna och tittade på havet, vilade en stund på stenarna och byggde ett klassiskt stentorn. Det var däremot förbjudet att stanna husbilen över natten så vi åkte vidare uppåt i landet och sov på en stor rastplats istället.

Välkomna ner till oss

På natten så kom min moster och morbror ner med sin husbil och ska göra oss sällskap resten av resan, vilket är jättemysigt!! Vi hamnar inne i centrala Strömstad där vi fikar på samma café som vi var på när jag var barn. Jag fick en kanelbulle som kommer att bli svår att överträffa någonstans framöver.

Jag kunde inte låta bli

Precis utanför husbilen låg en liten liten inredningsbutik nere i en källarlokal. Utanför på trottoaren låg lite småsaker och direkt så fastnade mitt öga på något som kommer hamna i vår husvagn. Vad det var för fint får du se i ett annat inlägg :-)

Min mamma och moster är varandras motsatser när det gäller att bada. Mamma kan nog bada i precis vad som helst och min moster skulle allra helst aldrig kliva i vattnet, och är fullkomligt nöjd med att plocka snäckskal på stranden.

Efter Strömstad är det dags att hitta en plats att äta lunch på, och ingen vet riktigt var vi ska ta vägen så pappa låter GPS’en leta upp en rastplats. På vägen ser vi en liten skylt ut mot Rossö och pappa gör en tvärgir och svänger av där. Det var verkligen tur för vilket underbart ställe vi hittar. Allra längst ut på ön ligger en liten gästhamn och med en stor parkering där båda våra husbilar får plats. Bord och bänkar ligger precis bredvid parkeringen och där äter vi alla lunch.

Kallt? Nej, faktiskt inte!

Efter det får vi äntligen bada längs klipporna, för nu har solen tittat fram för en stund och det är hyfsat varmt nog för att bada utan att skallra sönder (jag tror jag måste testa vinterbad för jag tror verkligen att jag skulle frysa sönder).

Den här platsen memorerar vi direkt för hit kan vi absolut tänka oss att åka igen. Lite komiskt är att en av mina kollegor ringer mig precis när vi är där och hon berättar att Rossö är en plats hon varit på många gånger och tycker det är så fint. Vilket sammanträffande :-)

Nu börjar det sakteligen bli dags att rulla hemåt, även om det nog tar några dagar. Vi åker in i Norge och åker längs vackra skogsvägar, slingriga som ormar och jag låter Google Maps hitta en ställplats för oss där vi kan stanna och grilla och sova. Vi hamnar då vid Strömfoss kvarn och slussar, en jättefin liten kanalby med två olika ställplatser. Den ena kostar 100 NOK för en natt och den andra kostar 210 NOK per natt och inkluderar dusch och toalett. Vi väljer den billigare då vi klarar oss utan dessa bekvämligheter för natten och har en riktigt mysig kväll och går inte in förrän kylan och mörkret kommer.

Ett absolut måste i Norge

Och.. när vi är i Norge så kastar jag mig över lefse med kanel och socker i butiken och njuter i stora lass. Och äkta kneipp-bröd.. det bästa bröd som finns!!

Godmorgon vänner

Nu har det blivit tisdag morgon och regnet har öst ner hela natten, precis som väderappen förutsett, och det regnar fortfarande. Det blir frukost, och sen rullar vi vidare in i Sverige igen och mot okända mål. Vi njuter för fullt av vår sista semestervecka och att få campa och se okända platser varje dag.