En helt vanlig morgon

Hos Lena fick jag uppmaningen att visa upp hur en helt vanlig morgon ser ut i mitt liv.. så here we go :-). Tiderna är högst ungefärliga men stämmer sånär som på en kvart fram eller tillbaka.

04.35 | Älsklingen pussar mig godmorgon och susar iväg till jobbet och jag somnar vääääldigt gott om under täcket

05.30 | Mobilen börjar sjunga en trudelutt och jag vaknar, ligger kvar under täcket en stund och surfar på Instagram och kollar mejlen, eller i ärlighetens namn så snoozar jag en gång och kryper ner under täcket och njuter av värmen där under innan jag gör ovanstående.

05.45 | Kliver upp, hasar in i badrummet, tvättar mig, på med roll-on, parfym och smörjer in ansiktet. På torsdagar väger jag mig

150923_morgonrutin_hus30_2

05:50 | Hasar tillbaka in i sovrummet, kliar mig i huvudet och bläddrar frenetiskt bland mina kläder och funderar på vad sjutton som passar för dagen och väljer till sist ut något att ha på mig ur garderoben och hänger det på köksstolarna

06:00 | Sonens mobil börjar tjuta och jag säger Godmorgon till honom och sätter på TV4 Nyhetsmorgon för jag tycker att det är så avslappnande av någon anledning som jag inte riktigt förstår

150923_morgonrutin_hus30_3

06:05 | Borstar håret och sminkar mig. Plockar på mig smycken som passar dagens outfit som jag nu också drar på mig till slut ( gillar allra bäst att gå runt i bara trosor och behå.. kan man inte få jobba i en tunn pyjamas? ) Jag gillar egentligen inte kläder som sitter åt på kroppen

06:25 | Ser till att allt finns med i väskan, såsom passerkort, plånbok, matlåda, kamera, läppglans, mobilerna ( och såklart alvedon, minst en penna, solbrillor, o.b, våtservetter, suketter osv.. undrar varför jag alltid tycker att min väska väger ett ton?! )

06:27 | Tar den dagliga dosen av näringstillskott med en slurk vatten ( haha.. näe, jag klarar inte att dricka rent vatten så lite lättdryck blir det )

06:30 | Börjar göra mig redo för att åka till jobbet, och ber sonen skynda sig. Kollar om soppåsen behövs slängas, i så fall tar jag med den ut i hallen, och behövs den inte slängas så slänger jag mig i soffan och slötittar på TV tills sonen blivit klar, och då slutar det oftast med att han tjatar på mig att vi måste åka

06:45 | Vi sätter oss i bilen, åker ner till centrum och släpper av sonen på hans jobb

150923_morgonrutin_hus30_DSCF1572

07.00 | Landar på kontoret, ställer ifrån mig väskan i mitt rum, plockar fram datorn och lägger in matlådan i kylen och imponeras av att Linda alltid är så fräsch direkt på morgonen, hon lyckas alltid se ut som en solstråle innan solen går upp

07:03 | Säger godmorgon till alla fina kollegor som ramlar in en efter en, slänger på smör på en knäckemacka ( ja, jag veet att jag ska äta nyttigare frukostar ) och gör i ordning en kopp te, alltid English breakfast med mjölk och suketter

150923_morgonrutin_hus30_4
Foto: Linda Göthberg

07:15 | Har tuggat i mig min macka, dricker mitt te ( och bara för att jag skulle fota till detta inlägg så tog jag med mig en tekopp hemifrån för den var lite roligare än den helvita i jobbskåpet ) framför datorn samtidigt som jag kollar dagens kalender för mig och andra personer som jag behöver hålla koll på :-)

Ja, sen är det bara att jobba på resten av arbetsdagen!

Trevlig fredag :)