Baka baka enkel kaka

Inlägget innehåller reklamlänkar till Ellos och Cervera

Tidigare idag så hade jag ett gäng härliga tjejer här på besök. Min svägerska Frida är återförsäljare för Mary Kay så idag hade vi en visning hemma hos mig, vilket visade sig vara väldigt lyckat och vi fick prova på riktigt härliga produkter. I ett svagt ögonblick hade jag lovat hembakat så det var bara att sätta igång :-).

Jag plockade fram hushållsvågen, formar och ingredienser och insåg till min fasa att vår elvisp ju hade gått sönder, och när vi packade ner sakerna inför vår köksrenovering så lyckades jag tydligen slänga mina vispar som hör till vår bakmaskin, så jag fick vackert åka och köpa en ny, och var då lite smart och köpte en stavmixer från Braun, med tillhörande visp så nu kan jag baka igen :-).

Recept på en lätt och snabb kaka

Ingredienser:
3 ägg
3 dl vetemjöl
3 dl strösocker
125 g. kylskåpskallt extrasaltat smör
1,5 dl hackade hasselnötter
1,5 dl hackade apelsinbitar
0,5 dl pärlsocker


Gör så här:
Vispa ägg och strösocker poröst
Vispa ner vetemjölet. Det blir en riktigt tjock deg så var försiktig med vispen.
Smörj en rund pajform eller en rund tårtbottensform och strö med ströbröd.
Tryck ner degen i formen så att den är som en rund platta.
Hyvla smöret med en osthyvel och lägg i två lager på degen så att det täcker formen.
Strö över nötterna, apelsinbitarna och pärlsockret.

Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 30-35 minuter, så att kakan har fått en gyllene färg och smöret har smält ner i kakan.

Låt svalna lite grann och njut :-). Kakan blir seg och supergod!!

För att förgylla fikastunden lite extra så plockade jag fram våra gamla bästisar, Spode-kopparna och njöt av en kopp te till kakan.

Den här kakan tog max 45 minuter att göra och med få ingredienser, såna som man ofta har hemma, så den rekommenderar jag verkligen att göra om du får besök! Vill man inte ha apelsiner på så uteslut dem och få en riktig nötkaka. MUMS :-)