Avslutar semestern med magi i Hälsinglands skogar

I mitten av nästa vecka börjar jag jobba igen. Micke åker tillbaka till Norge redan idag. Jag kände att jag måste få lite fjällkänsla innan jag går tillbaka till vardagen, och fick med mina föräldrar på några dagars tur norrut för att leta hjortron.

Mamma letar febrilt efter de gula små godingarna!

På vägen uppåt så stannade vi till längs vägen vid en myr och hittade i alla fall en liten hink med hjortron, men sen var vi trötta och hungriga och åkte vidare uppåt för att hitta en plats att övernatta på.

Vi hittade en liten rastplats precis vid älven Voxnan, strax innan Voxnabruk. Där kunde vi elda precis vid en älvkrok, och vi grillade korv och satt länge och väl och bara njöt av utsikten. Mamma löste korsord och fjällkänslan kändes direkt påtaglig.

Att hänga så här är nog bland det allra bästa jag vet. Enkelt, avskalat, trevligt. Frisk luft och skogen gör verkligen underverk. Det enda som saknas är min älskade man :-)

Tyvärr så blommade min ischias ut med full kraft igår och i natt har jag inte sovit mer än någon timme, och svetten har runnit i pannan när jag försökt vända på mig för att det gör så himla ont. För att kunna böja mig ner och ens kunna gå så är jag tvungen att stoppa i mig starka anti-inflammatoriska och smärtstillande tabletter, så jag hoppas nu att det ger med sig lite grann för annars vet jag inte hur jag ska kunna ta mig till jobbet.. det är en pärs att sitta i husbilen så en vanlig personbil vet jag inte hur jag skulle klara av.

Tack och lov så har jag så himla trevligt så det övervinner smärtan helt. Nu går färden vidare mot nya hjortronmyrar. Håll tummarna att vi hittar en hink till :-)

4 augusti, 2020

RELATED POSTS

3 Comments

 1. Svara

  Malin

  4 augusti, 2020

  Vad mysigt!
  Det där är i de trakter där jag tillbringade mina första år och min mormor bodde medan jag var barn. Fantastiskt vackert !

 2. Svara

  Tina ME

  4 augusti, 2020

  Vad spännande att få plocka hjortron. Det har jag aldrig gjort. Fast jag är ju så rädd för alla vilda djur i skogen så det kanske inte är så konstigt att jag aldrig tagit mig för det. Men hjortronsylt är väldigt gott!!! Kram //Tina

 3. Svara

  Lena - gott för själen

  14 augusti, 2020

  Så mysigt att få sitta så där vid lägerelden! Men väldigt omysigt med ischias!

  Kram Lena

LEAVE A COMMENT