Svenskars semestervanor – vad tycker vi egentligen?

Detta inlägg är ett sponsrat inlägg i samarbete med Auto Europe

Vad tycker vi svenskar egentligen om att ha semester och vilka vanor har vi när vi är lediga?

En undersökning som Auto Europe har gjort visar på ganska intressanta siffror. De har tillfrågat 1000 svenskar om deras höjdpunkter och lågvattenmärken när det gäller semestervanor. En sak som inte förvånar mig men som jag tycker att vi kanske skulle försöka ändra lite på är att vi spenderar mycket pengar och reser väldigt långt bort för att njuta av semester.

Jag åker nästan allra helst till en plats där jag kan uppleva andra sätt att leva, kulturer och vackra vyer eller byggnader. Jag är ingen älskare av att ligga i en solstol, inte ens en hel dag, och jag är ingen älskare av hetta.. men jag gillar att vara omiljövänlig och flyga flygplan till fjärran destinationer lika mycket som jag gärna tar bilen till en närliggande stad och upplever en ny restaurang eller ett café med goda kanelbullar.

Vi använder 2,6 timmar per dag åt internet och sociala medier, och 3,2 timmar till att titta på mobilen. Jag gissar att de 2,6 timmar vi spenderar på sociala medier görs via mobilen. Jag får nog erkänna att jag förmodligen passar in i den här gruppen. Är en social media influencer så är det ju så :-)

Hela 27% saknar helt intimitet på semestern. Vi kanske skulle försöka använda hälften av ovanstående datatid till att vara nära varandra? Intimitet kommer i många former, så lite som att hålla handen på promenaden från hotellrummet till middagen är intimitet och det borde inte vara det minsta svårt att åstadkomma. Att njuta tillsammans på semestern är väl visionen?

Att vi svenskar njuter av mer mat och dryck när vi är ute och reser förstår jag helt och hållet. Visst är det väl ofta så att vi passar på att prova nya maträtter och drycker när vi är på semester, och att vi då inte heller har riktig koll på vad vi stoppar i oss låter ganska normalt. Nu är jag absolut ingen stor alkoholanvändare men jag njuter också av ett glas bubbel eller en iskall öl till en god maträtt när det blir tillfälle :-)

Känner du igen dig i ovanstående vanor? Om du vill se hela undersökningens resultat så klicka HÄR. Hela grafiken kan du se HÄR.