Sensommarmiddag för två

Inlägget innehåller reklamlänkar till Cervera, MIO och Ellos

Att ha hela familjen hemma på middag är det bästa som finns, men nu när våra barn är vuxna och har flyttat hemifrån så händer det ju såklart att vi blir själva till middagen lite då och då.

Våra tidlösa köksmöbler kommer från MIO och de har vi haft i snart.. 10 år? Minst.. tror jag :-). I höst ska jag ge mig på en ny bordsskiva men det blir ett projekt för sig.

Att duka lite fint kan ju rädda den tråkigaste vardagsmiddagen och helt ärligt ska jag nog säga att vi är lite dåliga på att duka fint när vi kryper upp i soffhörnet med varsin tallrik :)

Om jag skulle kunna få tipsa om vad det är för porslin vi har i skåpen så kommer de stora tallrikarna och de djupa skålarna ifrån Broste Copenhagen, glasen från Iittala och bordsservetterna från Ellos.

Att plocka ner lite fina blommor som man hittar i skogskanten i en vas livar upp hela inredningen, och min vas som jag fick i 40-årspresent från Svenskt Tenn har stått på köksbordet sedan dess och den tröttnar jag aldrig på. Den är svindyr men jag sparade länge och fick lite bidrag så det blev en investering som jag inte ångrar!

Våra bestick kommer ifrån Gense och de använder vi både till vardags och till fest. Mina föräldrar tipsade en gång för ett tag sedan om att de hade en outlet så de köpte två uppsättningar till oss vilket jag är jätteglad för.

Jag tror faktiskt att jag ska bli duktigare på att duka fint även till vardags, det är ju mysigt att sitta mittemot varandra och prata samtidigt som man äter. Lite som man gjorde när barnen var små och förhörde sig om vad som hänt under dagen osv.