Promenera runt i gamla stan i Krakow

Att promenera runt i Krakow var så himla mysigt, även om staden var ganska utspridd så hittade vi några fina stråk att gå på. Att stanna till och ta en kopp te var dock inte lika lätt då min man är glutenintolerant och det fanns inte glutenfritt att få tag på någonstans :(

Den sista dagen tog vi bussen till slottet Wawel och gick runt i parken. Vi gissar att vi kom när typ alla skolklasser i hela Polen hade klassresa för det gick nästan inte att komma fram till slottet så vi promenerade vidare runt de andra husen i parken istället.

Såna här dörrar får mig att ramla rakt tillbaka till forna dagar och jag drömmer om att få uppleva hur det var att leva på slottet förr i tiden. Tänk också att stå på balkongen och se när riddarna red in på borggården. En saga kanske, men nog var det väl så det gick till ändå?!

Trots att vi var där ganska sent på året så var det sommarvärme och blommorna blommade för fullt så ända in i slutet på september kan man gott åka och förlänga vår svenska semester lite.

De små torgen var det så mysigt att gå runt på. Här kändes det som att tiden stod still, smederna hamrade som på äldre dagar, maten lagades på stora eldar och de till och med vävde mattor på plats. Så fint!!

Om man vill åka iväg på en weekend så behövs det inte mer än så här för att få en toppendag. Ta din vän under armen, eller din käresta i handen och knyt på dig sköna skor och traska runt i staden och bara njut.

9 oktober, 2019

RELATED POSTS

6 Comments

 1. Svara

  Lena - gott för själen

  9 oktober, 2019

  Så vackert! Kanske kanske åker vi till Krakow senare i höst.

  Kram Lena

  • Svara

   Ulrica

   5 november, 2019

   Det är jättevackert och en sån stad som alla vill uppleva. Jag skulle nog behöva åka tillbaka tror jag för att verkligen se skönheten. Kram

 2. Svara

  Sallys hus

  9 oktober, 2019

  Ser underbart ut… vilka bilder!
  Kraaaam

  • Svara

   Ulrica

   5 november, 2019

   Ja, det var verkligen jättevackert där :)

 3. Svara

  Fotograf Annie

  12 oktober, 2019

  Vad mysigt det verkar vara där :)

  • Svara

   Ulrica

   5 november, 2019

   Ja, det var jättemysigt, men jag ska nog vara ärlig och säga att jag tyckte att det var lite rörigt också :)

LEAVE A COMMENT