Promenera runt i gamla stan i Krakow

Att promenera runt i Krakow var så himla mysigt, även om staden var ganska utspridd så hittade vi några fina stråk att gå på. Att stanna till och ta en kopp te var dock inte lika lätt då min man är glutenintolerant och det fanns inte glutenfritt att få tag på någonstans :(

Den sista dagen tog vi bussen till slottet Wawel och gick runt i parken. Vi gissar att vi kom när typ alla skolklasser i hela Polen hade klassresa för det gick nästan inte att komma fram till slottet så vi promenerade vidare runt de andra husen i parken istället.

Såna här dörrar får mig att ramla rakt tillbaka till forna dagar och jag drömmer om att få uppleva hur det var att leva på slottet förr i tiden. Tänk också att stå på balkongen och se när riddarna red in på borggården. En saga kanske, men nog var det väl så det gick till ändå?!

Trots att vi var där ganska sent på året så var det sommarvärme och blommorna blommade för fullt så ända in i slutet på september kan man gott åka och förlänga vår svenska semester lite.

De små torgen var det så mysigt att gå runt på. Här kändes det som att tiden stod still, smederna hamrade som på äldre dagar, maten lagades på stora eldar och de till och med vävde mattor på plats. Så fint!!

Om man vill åka iväg på en weekend så behövs det inte mer än så här för att få en toppendag. Ta din vän under armen, eller din käresta i handen och knyt på dig sköna skor och traska runt i staden och bara njut.