Jamen skål på dig, lördag

Domaine de la Prade är ett alkoholfritt ekologiskt rödvin framtaget av Richard Juhlin i samarbete med eko-certifierade vingårdar i södra Frankrike. Vinet görs av två sorters ekologiskt odlade druvor – silkeslen Merlot med en doft av gräddkola och elegant Shiraz med fina balanserade toner av björnbär och syrliga körsbär.


Resultatet är ett elegant sammansatt vin med en djup vacker färg och en fantastisk bouquet.  Smaken är ungdomlig med fruktig smak och inslag av plommon, blåbär, örter samt smörkola. Domaine de la Prade passar utmärkt till såväl nötkött, kalv och fågel som till vegetariska rätter och serveras bäst runt 15-18 grader. 


Vinet avalkoholiserades med metoden omvänd osmos. Omvänd osmos går till så att vinet passerar genom ett filter, under ett tryck på 20 bar. Effekten blir att vinet separeras i en vatten- och alkoholblandning samt ett koncentrat av smak, tannin, färg-pigment, mineraler m.m. Vatten- och alkoholblandningen destilleras i en kolonnpanna för att separera alkoholen från vattnet. Alkoholångorna stiger till toppen av kolonpannan, där de kondenseras till nästan ren alkohol, och det dealkoholiserade vattnet leds nedåt, kyls och blandas med vinet. Denna process sker om och om igen och är skriva ett varsamt sätt att avlägsna alkoholhalten och samtidigt bevara dryckens alla aromer. 

Källa: arvidnordquist.se

Trevlig lördag, hörrni!

Idag var vi och köpte in dryck till bröllopet.. himmel, vad det är dyrt :-). Men nu finns det något för alla smaker så det blir perfekt. Jag själv väljer ju gärna alkoholfritt och blev sugen på att prova detta rödvin som Richard Juhlin tagit fram då jag gillar hans alkoholfria bubbel.

Det var lättdrucket och fungerar jättebra till kyckling, fläsk och grönsaker.. precis den buffémat vi kommer att servera. Priset ligger på 89 kr för en flaska.

Om allt klaffar nästa lördag så kan jag intyga att man kan planera ett bröllop med ca 20 gäster på mindre än två veckor.. för jag har knappt börjat planera känns det som.. :-).

Men först.. tacos och ett glas rött. Det blir fint det.