Hej ifrån Lissabon

Hej ifrån Lissabon!
När vi kom fram till flygplatsen och fått våra väskor och hittat vår taxichaufför så meddelade han att det var ca 37 grader i skuggan idag och vi bara flämtade högt. Jisses! När vi kom ut i solen så förstod vi..

Efter att ha kommit fram till hotellet, mäkta trötta och varma så fick vi först fixa en del med incheckningen och sen var vi så hungriga så en lunch på hotellets terass blev det, med en välkomstdrink. Jag åt en supersmarrig pad thai.. inte så portugisiskt kanske men ändå :-)

Efter det så skulle vi ta oss runt och reka inför att resten av kollegorna ska komma. Vi skulle även ta oss ner till turistbyrån vid havet för att hämta ut våra city cards som gör att vi kan åka tåg, spårvagnar och liknande helt “gratis”. Ann tyckte att vi går väl ner dit och jag slog in adressen på Google Maps och så började vi gå. Innan vi kom iväg tänkte jag att jag kommer att dö halvvägs då vi skulle gå ca 5,5 km och vi båda hade klänning och sandaler, och solen som stod högt på himlen efter lunch.

Men men.. fram kom vi efter mycket om och med, med svetten rinnandes längs ryggen.. bokstavligt talat! Vi hämtade ut alla korten, sen landade vi på första bästa pub och tog något att dricka innan vi åt tapas på en restaurang som Ann hade hittat på webben. Jag säger som så.. hälften av det jag åt var jättegott och hälften gick inte ens att stoppa i munnen. Jag fick gravad lax när jag felaktigt trodde att det var varmrökt lax, och så fick jag en het chorizo som bestod av icke-malt kött, alltså var det som en köttbit i korvskinn.. ni som känner mig kan bara tänka er hur jag såg ut :-)). Men den heta potatisen med aioli var god, likaså det grillade brödet med stark ost och tomat.

Sen var vi helt sopslut så vi gick nästan 1,5 km igen för att hitta närmaste tunnelbana som sedan tog oss tillbaka till hotellet. Alltså.. Lissabon är en JÄTTESTOR stad med en innerstad som lurar en totalt när man ser den på en karta mot i verkligheten. Väl tillbaka på hotellet så tittade vi igenom hotellets faciliteter för att vara extra förberedda inför frågor osv.. men sen landade vi som en varsin sopsäck i sängen och nu är klockan bara strax efter åtta på kvällen :-).

Godnatt vänner, ses i morgon igen! Och ja.. för er som undrar så har jag inte ens orkat tänka tanken att fotografera även om jag sett massor med motiv, så två mobilbilder får räcka idag.