En midsommarafton i Karlskogas sol

Glad fortsättning på midsommarhelgen alla vänner!

Igår morse vaknade vi längs Göta kanal i Söderköping, med hällregn och kyla. Efter frukosten kände vi alla att vad ska vi hitta på om vädret fortsätter så här?! Vi tog ganska snabbt beslut efter att ha studerat väderapparna, att vi åker vidare mot solen. Sagt och gjort så tog vi sikte på Karlskoga där det ryktades om bättre väder.

När vi kom fram lyste solen och det var varmt och skönt, så jag gick iväg och plockade en midsommarbukett att ha på bordet. Vi hittade en jättetrevlig och bra utrustad ställplats vid Boforsudden. För 150 kr/dygn fick vi både servicehus, el och en jättebra planerad husbilsplats precis vid vattnet. Rekommenderas varmt!!

När vi hade installerat oss så blev det midsommarlunch och vilken höjdare att kunna sitta i solen och äta den utomhus istället för att sitta inne i husbilen i åska och regn :-). Mamma och pappa hade med sig egeninlagd sill, pappa gjorde gubbröra och jag gjorde en skaldjurscheescake. Sen hade vi såklart färskpotatis och jordgubbar, som sig bör :-). Allt var supersmarrigt och efter maten kände vi att om vi inte gör något så kommer vi alla somna som fågelholkar, så vi plockade fram alla cyklarna och for iväg.

Efter ca 1,7 mils cykeltur genom Karlskoga, ut på landsbygden, genom skogen, längs slingriga cykelvägar längs vattnet och genom sommarstugeområden så kom vi fram till Knappfors slussar och Lunedets camping. Där stannade vi och tog en fika i caféet, tittade på slussarna och den gamla kvarnen. Nu var vi där så sent på kvällen så de små handelsbodarna var stängda men vi hade det skönt och mysigt ändå.

Mamma passar på att njuta en stund i solen.

Efter att ha strosat runt en stund så var det dags att trampa hemåt. Vi tog en annan väg som var lite kortare, men det blev ändå en total cykeltur på 3,2 mil och när vi kom hem så tog vi lite sen kvällsvickning och spelade kort tills jag nästan satt och sov :-).

Tack för en riktigt härlig midsommarafton!!

RELATED POSTS

1 Comment

  1. Svara

    Lena - gott för själen

    4 september, 2021

    Haha, ni är roliga ni flytta från Söderköping till Karlskoga på självaste midsommarafton. Smart, för då fick ni ju solen ni ville ha. Det ser ljuvligt ut med cykelturen!

    Kram Lena

LEAVE A COMMENT