En Byredo flyttar in

160105_byredo_gypsywater_hus30_DSF3573

Fujifilm X-T1 | Fujifilm XF 90mm/2.0 R

160105_byredo_gypsywater_hus30_DSF3567

 

160105_byredo_gypsywater_hus30_DSF3568

Fujifilm X-T1 | Fujifilm XF 56mm/1.2 R

När jag och Denise var på NK för en tid sedan så föll jag pladask för doften “Gypsy water” ifrån Byredo, och när möjligheten kom, så slog jag till och köpte mig en flaska. Underbar doft i en läcker flaska, men livsfarligt för nu kommer jag ju aldrig vilja ha någon annan doft :-)

Jag måste också få berätta en liten kul fotnot gällande just titeln Gypsy Water. När jag var liten så älskade jag att klä ut mig i färgglada utklädningskläder med massor med smycken och krimskrams. Min morbror, som vi bodde närmaste granne med, sa ofta att jag fick akta mig när jag var ute och lekte så inte “gypsies” trodde att dom glömt ett barn vid vägkanten och plockade upp mig *skrattar gott*.
När jag för en kort tid sedan pratade med mamma om att det finns släktforskning gjord i mammas släkt och att jag gärna ville läsa den, så berättar hon att vi härstammar från gamla zigenarsläkten. Lite kul var det allt och kanske var det just därför denna doften och jag föll för varandra :-).

Så här skriver Byredo själv om doften Gypsy Water:

Gypsy Water is a glamorization of the Romany lifestyle, based on a fascination with the myth. The scent of fresh soil, deep forests and campfires evokes the dream of a free, colorful lifestyle close to nature.

Notes

Top: Bergamot, Juniper Berries, Lemon, Pepper
Heart: Incense, Orris, Pine Needle
Base: Amber, Sandalwood, Vanilla

 

Lite materiell lycka! Jag hoppas att min älskling kommer att tycka att jag doftar gott nu också :-)

4 januari, 2016

RELATED POSTS

2 Comments

 1. Svara

  Ekenäsliv

  5 januari, 2016

  Härligt när man hittar en doft som man faller för så!
  Just nu kör jag med Lady Million, som jag gillar skarpt på vinterhalvåret. På våren o sommaren vill jag oftast ha lite lättare dofter!

  Kul med berättelsen omkring :-)
  Ha en fin trettonhelg!
  Kram Anna

 2. Svara

  Livingwithmycamera

  5 januari, 2016

  Oj vad spännande med en sådan doftserie! Själv är jag allergisk för många dofter, till min stora sorg , för jag älskar verkligen olika underbara dofter. Med åren blir sortimentet bara mindre av dem som jag kan använda :( Men jag njuter av fina flaskor också, de är fina att se på.

LEAVE A COMMENT