Chillar på klipporna i Simrishamn

Hallå tisdag! I skrivande stund sitter jag i baksätet på bilen, på väg mot en familjedag, men jag har fortfarande flera dagar kvar från vår resa i Skåne att visa för er så idag får ni hänga med oss till Simrishamn som var en riktigt mysig stad.

Vi kom fram till småbåtshamnen i Simrishamn där det fanns två olika ställplatser. Den närmast hamnen var såklart fullbokad, vilket var förståeligt, men på den andra platsen fanns det gott om platser. Vi parkerade och plockade fram cyklarna och tog en lång cykeltur längs kustremsan.

Till slut kom vi fram till jättefina klippor där vi hängde en bra stund, klättrade runt och sen bara satt och chillade i solen, tittade på vågorna och på människor som badade från klippavsatserna.

Vi cyklade sen tillbaka till hamnen och då var det rejält hett ute så vi köpte varsin glass på Ottos glass (som för övrigt hade en sjuhelsikes god glass) och satte oss på bryggan vid båtarna.

Vi satt länge och förundrades över piren. Att det är stenar från havsbotten som är upplockade förstod vi, men hur har man plockat upp dessa kolonner? Med båt och kran säkerligen, men vilket jäkla jobb!!! Piren är sjukt lång och hög och väldigt maffig!

Även här i Simrishamn kunde inte glassmakarna räkna för jag beställde en kula och fick typ tre :-). Jag som i vanliga fall knappt får i mig en enda kula hade stora problem att komma ner till den goda hembakade våfflan. Jag erkänner ärligt att jag faktiskt slängde bort en stor del av själva glassen för att komma till att få både glass och våffla samtidigt :-)

Mot kvällningen cyklade vi upp till centrum och försökte hitta ett schysst middagsställe men vi fick snabbt lära oss att boka bord hade varit bra, så det blev ett pizzahak till slut. Sen somnade vi gott innan vi åkte vidare mot nya äventyr.

RELATED POSTS

1 Comment

  1. Svara

    Lena - gott för själen

    16 september, 2021

    Simrishamn är en sån där grå fläck på kartan för mig. Har hört namnet såklart, men inget mera. Vet knappt var det ligger. Men det ser riktigt trevligt och mysigt ut.

    Kram Lena

LEAVE A COMMENT