Att besöka ABBA the museum

Något vi svenskar är stolta över är vår enormt framgångsrika grupp ABBA.

besöka abba the museum på djurgården i stockholm

 

besöka abba the museum på djurgården i stockholm

Självklart så måste det slinka ner en kopp te och något sött till när man är på utflykt :-). Caféet på museet var abonnerat men vi fick köpa en varsin bulle i alla fall.

besöka abba the museum på djurgården i stockholm

 

besöka abba the museum på djurgården i stockholm

Vaxdockorna var nästan otäckt verklighetstrogna!!

besöka abba the museum på djurgården i stockholm

Om du är i Stockholm så måste du besöka ABBA the museum ute på Djurgården. Det är väl värda spenderade timmar att gå runt där och fascineras av deras enorma framgångssaga, mängder av minnessaker och kläder. Då det var en del folk där så valde jag att inte fotografera så mycket men här kommer några tips som jag själv tyckte var riktigt kul att se på plats:

  1. Alla scenkläder ifrån både ABBAS karriär men även våra andra svenska schlagerstjärnor. Carola-fan som jag är så var det kul att få se Evighet-stassen som Lars Wallin har designat. 
  2. Stickan Anderssons privata telefonbok där handskrivna telefonnummer till både regissören Lasse Hallström och tidningen Hänt i veckan stod uppskrivna.
  3. Helikoptern ifrån ABBA’s skiva Arrival då jag minns den skivan massor då jag ofta spelade den hemma när jag var liten.

Om du spenderat ett par timmar med att kika på alla saker och blivit lite starstrucked så blir du säkert hungrig och då måste jag rekommendera Blå Porten, en restaurang som jag inte visste om men som tur var så visste våra vänner om den och inom kort ska du få läsa mer om det härliga stället :-)

RELATED POSTS

4 Comments

  1. Svara

    Lena - gott för själen

    30 mars, 2017

    Ja, visst är det ett fint museum. Vi blev positivt överraskade över kvalitén på allt. Och upplägget med de olika båsen med olika tidsepoker gillade jag också.

    Kram Lena

    • Svara

      Ulrica

      17 april, 2017

      Ja, det var verkligen hög kvalitet på museet. Att dom har lyckats spara alla små saker de fått på resor osv.. högt imponerande!!
      Kram

  2. Svara

    Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

    31 mars, 2017

    Där har jag aldrig varit, trots att jag är relativt ofta i Stockholm. Man kanske får ta sig ett besök dit någon gång, jag gillar ju deras musik :)
    Häftigt vad verklighetstrogna dockorna var :)

    • Svara

      Ulrica

      17 april, 2017

      Jag tycker absolut att du ska gå dit någon gång, det var mycket imponerande och jätteintressant!!!

LEAVE A COMMENT