Att återanvända det naturliga

160417_hus30_fotograf_ulrica_hallen_plankbord_plankor_industribord-6538

 

160417_hus30_fotograf_ulrica_hallen_plankbord_plankor_industribord-6540

Min kära kusin Hans som jag är uppväxt med och vi bodde vägg i vägg i stort sett hela min barndom.

160417_hus30_fotograf_ulrica_hallen_plankbord_plankor_industribord-6544

 

160417_hus30_fotograf_ulrica_hallen_plankbord_plankor_industribord-6546

Förra helgen fick jag lite insidetips att min kusin Hans och hans familj hade tagit rätt på en del gamla slitna plankor som låg på deras gård. Jag slog en pling och frågade om jag kunde få snuva några stycken av dem, och det fick jag :). Jag tog med mig min pappa och så åkte vi och tittade på dem, och Hans och pappa plockade undan de jag pekade på *lyxigt att slippa släpa* och nu står de i Hans garage på tork så ska jag hämta dem inom kort.

Titta så himla fint de bor på landet, med riktiga stock och stenlador, jag är mäkta avundsjuk!!

Dessa plankor ska i första hand bli till ett nytt altanbord där min pappa ska skapa kryssben och en skiva av dessa plankor.

Blir det över eller om jag kan få blinka till mig ett par plankor till så ska jag göra ett par små pallar eller sidebord som kan ställas lite här och var! Det är något alldeles fantastiskt fint med gammalt trä som blivit väderbitet och att det nu dessutom är högst trendigt gör ju inte saken sämre :-)

Min sambo bara suckar och är glad om han slipper hjälpa till med mina projekt *fniss*.

Jag själv är helt övertygad om att det här kommer bli superfint!!

19 april, 2016

RELATED POSTS

3 Comments

 1. Svara

  AngelicasVärld

  20 april, 2016

  Men vilken lyx att kunna få sånna fina plank – jag är övertygad om att du kommer få till något fint av dem!

 2. Svara

  Katarina

  20 april, 2016

  Hej hej!
  men ååå vilka fina!
  Jag har också en massa ideér och drömmar om att bygga saker av gamla brädor….
  Vi får vällan se..;)
  Kram Katarina

 3. Svara

  Lena - gott för själen

  20 april, 2016

  Klart det kommer bli superfint! Man måste älska gamla brädor och plankor!

  Kram Lena

LEAVE A COMMENT