Att äta en dadelboll i en äggbod
Inlägget innehåller reklamlänkar till Cervera
Efter att ha åkt längs slingriga grusvägar, stannat och tittat på runstenar från 1000 eKr och ondgjort oss över det dassiga vädret så kom vi fram till Landsberga gårdsbutik.
I gårdsbutiken fanns det så mycket härliga saker. Massor med fint hantverk ifrån lokala företagare, lokala råvaror och Landsbergas egna ägg som de är kända för.
Vi tror på kraften i det gårdsnära.
I Landsberga Gårdsbutik säljer vi närproducerade produkter och vi vill vara en knutpunkt för uppländsk matkultur. I en tid där så mycket av det vi äter produceras storskaligt och industriellt är vi visionärer och tror på kraften i det gårdsnära och närodlade. Vi vill att vår butik ska vara centrum för mat och dryck från hela trakten och vi brinner också för att vara med och sprida kunskap om uppländsk mat och tradition.
Källa: Landsberga gård
Ja, nog kan man hålla med om att den gamla bondepraktikan stämmer ganska bra även idag?
En fika på caféet var ett måste, eller är det bara vi som är så knasiga att man måste ta en fika när man åker till såna här ställen? Nåväl, de hade så himla fint porslin ifrån Rörstrand (ett av mina stora egna favoritmärken) och jag åt en supergod dadelboll och drack hemmagjord saft. Sådär som man väl ska när man är med mamma och pappa på äventyr [wp-svg-icons icon=”grin” wrap=”i”]
Innan vi åkte hem så köptes det lite färska ägg, nymalet mjöl och valnötsbröd som blir till kvällsmaten.
Tack för en jättemysig utflykt [wp-svg-icons icon=”star-3″ wrap=”i”]
Lena - gott för själen
Men du vilket ställle! Jag har länge funderat på att åka dit, men jag har absolut inte fattat att det fanns så mycket fint. Och fika, jaa, det måste man ju göra. Tack för tips!
Kram Lena
Ulrica
Jag kan varmt rekommendera en lördagsutflykt dit! KRAM