Är du karl för din kilt eller en främling?

Inlägget är ett samarbete med momondo ambassadörsskap och innehåller även reklamlänkar till Adlibris

När jag var hemma som föräldraledig i början på 90-talet så gick en TV-serie som hette Karl för sin kilt på TV. Jag föll direkt för den skotska accenten, de murriga pubarna och det vackra slottet de bodde i och kände att jag måste få resa till Skottland.

Andra filmer och serier som gjort att Skottland är ett kärt resmål för inte bara mig, utan hela familjen, är Harry Potter och Outlander. TV-serien Outlander läste jag i bokform redan på 90-talet och jag tror att jag har läst den första boken minst tre gånger :-). På svenska heter den Främlingen och är skriven av Diana Gabaldon. Gissa om jag och mamma hoppade högt när vi insåg att den skulle göras till TV-serie?!

2006 så reste vi till Skottland och högländerna och ett av mina mål var att få se slottet som var med i TV-serien och till slut hittade vi dit. Dock så låg det på andra sidan av en sjö och vägen dit var privat, så jag fick snällt betrakta det på avstånd.

Den lilla vägen in till slottet har förstås en liten vaktstuga som måste passeras för att komma in. Hur häftigt är inte det så säg?! Vill du också uppleva Skottlands magi? Kika då på min momondosida och se om du kan hitta din perfekta resa!!

@momondo, #owtravelers och #admomondo