Middagstips: Falukorvsgratäng.
Recept för 4-6 personer
Ingredienser:
800 g. falukorv med hög kötthalt
500 g. pasta ( gärna stora bitar )
2 st. röda paprikor
1 st. mindre purjolök
2 st. gula lökar
10 st. körsbärstomater
4 dl. matlagningsgrädde
2 msk dijonsenap
8 skivor mozarellaost
2 dl. riven ost
Svartpeppar
Salt
Gör så här:
Koka pastan nästan helt färdig
Skär falukorv, paprika, lök i bitar
Skär purjolöken i tunna skivor
Skär körsbärstomaterna i skivor
Fräs falukorv, paprika, lök och purjolök i en gryta tills de är mjuka och korven fått stekyta
Häll i dijonsenap, matlagningsgrädde och krydda efter behov.
Låt allt koka ihop till en röra
Smörj en stor ugnsfast form med lite smör
Häll ner den kokta pastan i botten av formen
Häll över korvröran
Strö över de skivade körsbärstomaterna
Lägg över den skivade mozzarellaosten och toppa med riven ost
Grädda i 200 grader tills osten blivit gyllenbrun.
Klar att serveras med valfritt tillbehör :)
Helén i Vilrummet
Mmmm, enkelt och gott. Det gillas!
Kram Helén
Hem & Trevligheter
Det där såg gott ut och ska absolut testas. Så bra att få tips på nya maträtter.
Kram Linda
Pernilla
Jag tycker egentligen inte speciellt mycket om falukorv, men dina fina bilder gör att det ser riktigt gott ut! Kommer alla gånger testas här hemma, tror det är en mycket bra “barnen- lagar -middagen -rätt! :)
fru vardag
Hmm låter smaskens! Och även något som lilleman skulle uppskatta:). Kram
ida här och nu
Jag testade receptet idag och vi tyckte att de var väldigt gott. Jag bloggade också om de och länkade till dig. Hoppas att de är okej. Kram
Jämtlandshanna
Men å va gott det låter. Det måste testas! :)
Kram
Ps. Jag gillar verkligen din nya design! (och sen kommer ett sånt där nedrans men) den enda lilla nackdelen är att jag har lite svårt att se kommentarer, både att läsa andras och när jag själv skriver. Kanske skulle det funka att öka kontrasten mellan text och bakgrund?
Kram