Costa Brava Tastemotion
Ni fick för ett tag sedan se ett inlägg med video ifrån min inbjudan till Costa Brava Tastemotion, och nu äntligen har jag upplevt den häftigaste lunch någonsin. Häng med!
Aperitivo – Välkommen till bords
När vi först kom till det häftiga gamla tegelhuset i Värtahamnen så anade jag föga vad som skulle hända. Jag klev in genom dörrarna och blev varmt välkomnad av Gemma (online marketing på Costa Brava turistbyrå) och Lola (vår agent på Nordic Travelbloggers) som visade mig in i lokalen, presenterade mig som en “amazing photographer” och meddelade att de tittat i min blogg och jag växte garanterat flera meter just då! Jag fick ett glas fantastiskt god katalansk cava och sedan kom det fler och fler influencers och det blev både kramkalas och nya bekantskaper. Så kul!
På bordet stod en spännande träbox med en explosion av vermout med smak av örter och apelsin, ifrån trakten Emporada. Den var helt flytande med ett skal som kände som bladtunn glassyta. Spännande!
Primer plata 1 – Bröd och ost
Här serverades vi ett bröd, olika ostar, ansjovis och så fick vi instruktion i hur man gör en äkta katalansk pa amb tomàquet som är deras svar på bruschetta. Vi fick gnida in en tomat i brödet, ringla över olivolja och flingsalt. Att något så enkelt kan vara så gott.
Primer plata 2 – Räkgryta
Det interaktiva bordet var något i särklass, och när vi fick en fiskgryta med potatisgnocci och marinerade räkor i fond, serverat i en keramikfisk så rörde sig fiskfenorna på duken under fiskskålen. Så oerhört häftigt!
Plato principal – Kött och fisk
Vi fick två huvudrätter, den första var en klassisk risrätt med både fisk, korv och kött i. Den andra var en lågtempererad högrevskub med valnötter och svamp. Nu är jag ju ingen köttätare men fisken och korven var jättegoda. Riset var supergott!! Biffkuben smakade jag på och den kändes riktigt fint skapad.
Inför varje rätt som serverades fick vi en presentation av vinet och alla kom såklart ifrån regionen.
Postre – Katalansk äppeldessert
Till dessert fick vi en helt galet god äppeldessert med kaksmulor och nötter. Äppel-pralinerna var iskalla och så goda! Fräscht.
Att äta fem maträtter och dricka fem olika viner var en speciell upplevelse. Jag får nog vara ärlig och säga att jag bara tog ett par munnar av varje vinglas, annars hade jag fått lov att krypa hem därifrån :-).
I Costa Brava-regionen finns det hela 20 Michelin-stjärnor, och krogarna i hela regionen är känd för sin enastående matkultur. Som ett led i turismen tog marknadsavdelningen på Costa Bravas turistbyrå med sig Quim Casellas, en välkänd Michelinkock som idag jobbar på ett hotell där restaurangen fick sin stjärna på grund av mr. Casellas.
Hur kan det vara så läckert?
Den Tastemotion vi blev bjudna på var en upplevelse utöver det vanliga. Det var en interaktiv lunch där väggarna och bordet var fyllt med bilder, filmer, ljud och även dofter som spreds i takt med upplevelserna som spelades upp framför oss.
Stort TACK till alla inblandade, för en enastående upplevelse. Vill du läsa mer om vad du kan göra i Costa Brava-regionen så läs hos mina reseinfluencer-kollegor, som till exempel hos Liniz, Christian och Annika.
Jag har tidigare varit i Girona och Barcelona, men jag upplevde alldeles för lite så jag kommer att åka dit igen, det är ett som är säkert!!
Tina ME
Så coolt och häftigt. Vilken härlig lunch! Den vill jag höra mer om. Kramar //Tina
Ulrica
Absolut, jag berättar gärna mer när vi ses nästa gång :). KRAAAM finaste!!
Lena - gott för själen
Alltså, det där såg så läckert ut! Och gott! Spansk mat är nåt som tilltalar mig!
Kram Lena
Ulrica
Det var riktigt spännande och jag som är riktigt kräsen och larvig när det gäller mat fick verkligen utmana mig själv :).