Att ha ätit världens godaste libanesisk lunch
Tidigare i morse så åkte jag och kollegan Linn till Stockholm med lite möbler som skulle till vårt kontor och blev då medbjudna på lunch med våra konsulter som är stationerade i Stockholm. Vi gick till Lebanon Meze Lounge vid Nybrokajen. Så trevligt!!
Linn njuter av den största favoriten i mina smaklökar.. vattenmelon med frön och strimlad halloumi. Sött och salt ihop.. succé! Jag måste också hylla falafel-bollarna (tack Katarina för tipset!!) för dom var gudomligt goda. MUMS
Restaurangen var riktigt läckert inredd och musiken var ganska hög men ändå mysig och stämningsfull. Personalen gick runt med ett glatt leende hela tiden oavsett långa köer vid buffén och en knökfull restaurang. Det fanns runda bord med mjuka stolar, långa sköna bänkar och små krypin med tunga gardiner.
Så här skriver de om sig själva och sin matkultur:
Ett land som har anor så långt som till Fenicierna och den första läraren Cadmus har ju självklart ett otroligt rikt kulturarv, en fantastisk historia, kunskap och en mängd spännande traditioner. Libanesisk mat är flertusenåriga traditioner, förfining i råvaror och smakupplevelser, komplett för både öga och gom. Libanesisk mat och dess kökskultur fokuserar också på en annan mycket viktig punkt nämligen gemenskap, man samlas för att äta en mängd olika små smårätter.
Källa: Lebanon Meze Lounge
Jag känner att hit måste jag ta mig igen, kanske till och med ta ett glas vin till maten för det gick inte idag när bilnycklarna var med :-)
Stort TACK till mina härliga kollegor för en trevlig lunch och tack för all hjälp med att släpa möbler!
Lena - gott för själen
Åh, Libanesiskt är så gott! Och oftast blir man proppmätt! Vad vackert det såg ut med den strimlade Haloumin på den röda vattenmelonen!
Kram Lena
Ulrica
Ja, det var suveränt gott :). Jag trodde först att den strimlade halloumin var nåt annat skumt men när jag väl provade så var jag helt såld!
KRAM