Månadens gröna: Jordgubbar

160526_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_xt1_xpro2_manadensgrona_fotoutmaning_halloumi_jordgubbar_2-6152

I juni månad är det Polichinelle som står för Månadens gröna råvara som inte helt oväntat blev jordgubbar :-). Vill du vara med i utmaningen så kika in till vår Facebookgrupp vetja!!

160526_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_xt1_xpro2_manadensgrona_fotoutmaning_halloumi_jordgubbar_2-6161

 

160526_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_xt1_xpro2_manadensgrona_fotoutmaning_halloumi_jordgubbar_2-6166

Min variant blev något som jag slukade med hull och hår efter att det var färdigstylat. Såå jädrans gott blev det! Nu är ju utmaningen att skapa vegetariska recpt, men OM man vill lägga till kött eller fågel så passar detta även utmärkt att äta som sallad till. Fast allra godast är det att äta som det är och låta halloumin få vara huvudingrediensen.

Halloumi och jordgubbsdröm

Ingredienser för 2 personer:
1 paket halloumi ( ca 300 g. )
4 dl. skivade jordgubbar
1 dl. blåbär
0,5 dl hackade pistagenötter
1 msk balsamvinäger
Ett par blad citronmeliss

Gör så här:
Stek eller grilla halloumin så den blir gyllenbrun
Skiva jordgubbarna
Skala och hacka pistagenötterna grovt

Varva halloumi, jordgubbar, blåbär och pistagenötterna i lager.
Ringla över lite balsamvinäger
Dekorera med citronmeliss

NJUT!