En smarrig kycklingsallad till utflykten

Ska du ut och åka på semestern och vill ha något smarrigt att äta till lunch? Då tycker jag att du ska göra min pasta- och kycklingsallad för den är både matig, nyttig och jättegod!

Ingredienser för 4 personer:

  • Trefärgad pasta – gärna glutenfri för att vara lite extra snäll mot magen
  • 2 st grillad kyckling
  • 1 st gurka
  • 1 st knippe valfri sallad
  • 1 röd paprika
  • 1 orange paprika
  • 12 st söta små tomater av valfri sort
  • 0,5 honungsmelon
  • 1 knippe rädisor
  • 1 fp sockerärtor
  • 2 st mozzarella i påse
  • 2 st mogen avocado
  • 1,5 dl gröna urkärnade oliver med citron
  • 2 pkt tärnat bacon (kan uteslutas om du inte vill äta kött)
  • 1 liten burk majs

Till servering:

  • 1 dl hyvlad parmesanost
  • Baguette eller valfritt bröd

Dressing:

  • 3 dl gräddfil
  • 0,5 dl citronmajonnäs
  • 2 msk dijonsenap
  • 0,5 knippe gräslök
  • Dill efter eget önskemål
  • 2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här:

Koka pastan enligt recept och skölj så den blir kall.
Plocka kycklingköttet och tärna i grova bitar.
Stek baconet så det blir rejält knaperstekt och låt torka på hushållspapper.
Hacka alla ingredienserna till salladen i lite större bitar.
Blanda alla ingredienser förutom pastan i en stor skål.
Gör i ordning dressingen och blanda med pastan.
Lägg pastan med dressingen i en separat skål.

Vid servering så lägg pastablandningen i botten av tallriken.
Strö över den blandade salladen.
Strö över hyvlad parmesanost.
Ät med ett gott bröd till och kanske ett glas bubbel.