23 december

 

Godmorgon 23 december

Dan före dan minsann.. är ni alla klara med julförberedelserna? Är julgranen klädd, är julklapparna inköpta? Vi har lite kvar att fixa med, men det är inget som kräver någon stor insats, att köpa julmust, sill och att ta med kaviartuben till ägghalvorna är inget som gör mig direkt svettig :-). Vi ska äta julfrukost hos mina föräldrar i morgon, sedan åker vi på knytis-firande hos Adams syster Emilia och Henrik i deras lantgård, så jag är säker på att julaftonen kommer att genomsyras av mycket kärlek och gemenskap. Jag känner mig lyckligt lottad!

En tradition i vårt hem är att min pappa gör en julskinka till oss, och igår kväll kom den äntligen hem, tillsammans med mammas hembakade havrekex, så nu är julen 100% på plats. Denise, Adam, vi och mina föräldrar högg in på skinkan direkt och nästan hälften gick åt direkt :-). Skinkan var såklart kokad exakt så som jag vill ha den.. långt över den rekommenderade temperaturen så det blir, som jag kallar det, “gnagskinka”. När man skär en tunn skiva så ska det rasa sönder små bitar runtom som man sen plockar upp med fingrarna och äter.. torrt och extremt gott!! Detta avnjöts med riktigt smör på havrekexen och äppelsenap från Nibble gård. Skinkan är även den hämtad ifrån Nibble gård, närodlat och ekologiskt ska det vara.. inget köpeskräp med 75% vatten!!

MUMS!!