Mumsig chicken BLT á la Fanny

160730_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_xpro2_xf56mm_recept_kycklingmacka_chickenblt-7913

 

160730_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_xpro2_xf56mm_recept_kycklingmacka_chickenblt-7915

 

160730_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_xpro2_xf56mm_recept_kycklingmacka_chickenblt-7917

Igår kväll blev vi bjudna på middag hos goda vänner där dottern var skyldig mig en middag för lite hjälp jag bistått med :-). Vi fick en jäkligt smarrig grillad smörgås som jag måste spara i receptbanken och tänkte att ni vill säkert också ha en enkel och matig middag.

Stort TACK, Fanny, för den jättegoda mackan och tack hela familjen för en trevlig kväll med poolbad, soffhäng och mys. Jag tror att det är ett tecken på att jag känner mig bekväm när jag somnar sittande i TV-soffan mitt i samtalen :-)

Recept för 1 smörgås:

Ingredienser:
2 skivor riktigt lantbröd
1 kycklingfilé
1-2 skivor kalkonbacon
2 blad isbergssallad
2 skivor färsk tomat
1-2 ringar rödlök
3-4 skivor gurka
1 msk majonnäs (chili eller vanlig)
1-2 gröna oliver utan kärna

Gör så här:
Grilla kycklingfilén och låt den vänta på en plåt.
Skiva gurka, tomat, lök och dela på salladen
Skiva kycklingfilén i snedställda grova skivor
Stek kalkonbacon i lite olja.
Stek brödskivorna i hög värme i det kvarblivna baconfettet.

Lägg en brödskiva på tallriken.
Lägg på salladsblad, tomat och gurka.
Lägg på kycklingfilén.
Lägg på baconskivan.
Klicka över majonnäs.
Lägg på rödlök.
Lägg på nästa brödskiva och tryck till lite lätt så att allt hänger ihop.
Stoppa ner en tandpetare med en grön oliv på toppen.

Servera och njut!!