Middagstips
Nikon D800 : Nikon AF-S 85/1.4 G
Citronlax med basilika och Bucatini ( 4 personer )
600 g. tärnad laxfilé
500 g. Barilla Bucatini
2 vitlöksklyftor
1 dl. vitt mustigt vin
1 stor gul lök
3,5 dl Bong kycklingfond
2,5 dl Arla Crème Fraiche
Rivet skal från 2 citroner
1 kruka färsk basilika eller 1 msk torkad
1 dl. riven parmesanost
Gör så här:
– Koka pastan enl. konstens regler
– Skala och hacka vitlöken och den gula löken
– Fräs lökarna tillsammans i olja i en panna
– Häll i fonden och vinet
– Låt sjuda i fem minuter
– Rör ner crème fraiche, det rivna citronskalet och basilikan
– Lägg i laxbitarna
Låt sjuda ca 15 minuter
Servera med lite flingsalt, grovhackad svartpeppar och riven parmesan
och ett glas av det vita vinet.
Jag rekommenderar Per Morbergs vita, supergott :o)
Den där Victoria
Men mums, nu blev jag ju hungrig, den rätten ska jag prova.
Kram Victoria
Linda
Mums, det där måste jag prova!
Och vin mitt i veckan är ju aldrig fel. :)
Kram Linda
ullis
Gud så gott det där lät och jag som bara åt havrefras med mjölk till middag (latmask) blir nu hungrig igen, får nog bli en proteindrink innan jag lägger mig. Har lax i frysen så det där ska jag nog knåpa ihop någon dag framöver när jag är lite mindre lat ;)
Ha ha vårt sovrum är det som står på tur att fixas det är allt annat än fint nu efter badrumsrenoveringen, vårt sovrum har ena väggen mot badrummet och den fick sågas upp för att installera rör och sånt trams till duschen, men SNART ska det bli fint igen ;) och det är klart ni sak få komma hit, det är väl du, jag, Linda eller Amanda som står på tur för nästa hembesök ;)
kram ullis