Fläskfilé i dijonsenapssås.

150123_middagstips_hus30_UH00940

 

150123_middagstips_hus30_UH00945

 

150123_middagstips_hus30_UH00952

 

150123_middagstips_hus30_UH00958

Dagens middagstips

Nikon D800 : Nikon AF-S 60mm/2.8 macro G

Om du vill ha en lättlagad och god middag så rekommenderar jag dig att prova Rydbergs Dijon och Franska örter-sås.

Middag för 4 personer.

Ingredienser:
1 påse Rydbergs Dijon och Franska örter-sås
500 g. fläskfilé
200 g. tagliatelle
4 okokta rödbetor
1 liten gul lök
En liten bit hårdost
1 dl russin
1 dl valnötter

Gör så här:
Koka tagliatelle i lättsaltat vatten
Skiva fläskfilén och bryn i en het panna med en klick smör med salt och svartpeppar
Häll i såsen i en kastrull och låt sjuda medan köttet bryner i pannan

Rödbetssalladen:
Strimla löken tunt och fräs i pannan efter fläskfilén är klar.
Koka rödbetorna i ca 10 minuter i lättsaltat vatten
Skär hårdosten i små kuber
Hacka valnötterna grovt
Blanda lök, hårdost, valnötter och russin i en skål
Skär rödbetorna i stora klyftor och blanda med resten av ingredienserna

Servera med något gott att dricka.

Extra tips:
För att göra såsen så som den egentligen ska göras, så strimlar du fläskfilén i smala strimlor innan du bryner den. Lägg sedan de brynta strimlorna ihop med såsen och låt detta koka upp och häll sedan över pastan.