Fläskfilé i dijonsenapssås.
Dagens middagstips
Nikon D800 : Nikon AF-S 60mm/2.8 macro G
Om du vill ha en lättlagad och god middag så rekommenderar jag dig att prova Rydbergs Dijon och Franska örter-sås.
Middag för 4 personer.
Ingredienser:
1 påse Rydbergs Dijon och Franska örter-sås
500 g. fläskfilé
200 g. tagliatelle
4 okokta rödbetor
1 liten gul lök
En liten bit hårdost
1 dl russin
1 dl valnötter
Gör så här:
Koka tagliatelle i lättsaltat vatten
Skiva fläskfilén och bryn i en het panna med en klick smör med salt och svartpeppar
Häll i såsen i en kastrull och låt sjuda medan köttet bryner i pannan
Rödbetssalladen:
Strimla löken tunt och fräs i pannan efter fläskfilén är klar.
Koka rödbetorna i ca 10 minuter i lättsaltat vatten
Skär hårdosten i små kuber
Hacka valnötterna grovt
Blanda lök, hårdost, valnötter och russin i en skål
Skär rödbetorna i stora klyftor och blanda med resten av ingredienserna
Servera med något gott att dricka.
Extra tips:
För att göra såsen så som den egentligen ska göras, så strimlar du fläskfilén i smala strimlor innan du bryner den. Lägg sedan de brynta strimlorna ihop med såsen och låt detta koka upp och häll sedan över pastan.
malin skoglund
Det ser jättegott ut, och enkelt, bra med sådana recept, men rödbetor tar mycket längre tid än tio min att koka. Med vänlig hälsning, Malin
Helén i Vilrummet
Tackar ödmjukast för så enkla och goda recept. Det här blir att testa.
Kram Helén
Jamtlandshanna
Å, det både ser ut och låter gott!!
Kramar
Hem & Trevligheter
Mumsigt! Står här vid köksbänken och väntar på att familjen ska komma hem så att jag får kasta mig över lasagnen som väntar. Såååå hungrig!
Kram Linda