Småfrallor till kvällsmyset

140914_UH08298140914_UH08299140914_UH08300140914_UH08308140914_UH08306140914_UH08309
Foto: Nikon D800 : Nikon AF-S 85mm/1.4 G

Härom kvällen fick jag för mig att svänga ihop lite matbröd till kvällsteet :). Jag använde ett standardrecept från baksidan av Kungsörnen Vetemjöl Special’s paket, sen lade jag till Santa Maria brödkryddor och hackade valnötter.

Medan det fortfarande var varmt så lade jag på lite Bregott och marmelad.. mums!!

Och.. ser ni den urläckra timern!! Den fick jag i goodiebagen på bloggeventet Mod & Harmoni i Enköping. Den hade härliga Eva Solo skänkt. TACK!!

Recept på brödet:

Ingredienser (20 st småbröd)
50 g jäst
5 dl fingervarmt ( 37 grader ) vatten
1 msk salt
1 påse Santa Maria brödkryddor
1,4 kg Kungsörnen vetemjöl special

Gör så här
Smula ner jästen i en skål eller hushållsassistent.
Tillsätt vattnet och vispa om.
Häll i resten av ingredienserna fast spara lite mjöl till knådningen.
Arbeta degen hårt antingen för hand i 10 minuter eller med maskin i 5 minuter, tills degen är smidig.
Låt degen jäsa under bakduk ca 40 minuter.
Häll ut degen ur bunken och knåda den ytterligare.
Forma dem till 20 bröd och lägg på en plåt.
Jäs bröden ytterligare 30 minuter.
Pensla bröden med vatten.
Grädda i ugnen på 200° i ca 35 minuter.
Låt svalna på galler.